Home / archiefcentraal / toerclub nieuwleusen biedt voor elk wat wils

toerclub nieuwleusen biedt voor elk wat wils

“Wij zijn een ambitieuze vereniging die voor iedere fietswens wat te bieden heeft. Of je nu snel, sportief of recreatief bezig bent. Er is voor ieder wat wils,” aldus TCN-voorzitter Henk Engel.

Zelf is Henk een fervent wielrenner. Nadat hij na zijn jeugd de fiets even aan de kant heeft gezet, is hij inmiddels alweer negen jaar volop actief met zijn sport en druk doende als voorzitter van de toerclub. De vereniging is ontstaan op 12 december 1977 door een groep enthousiastelingen onder de naam Klinge Trappers. In 1980 is de huidige naam ingevoerd en de club telt op dit moment honderdtachtig fietsende leden. “Vier jaar geleden hebben we een promotiecampagne gehouden om meer dames op de wielerfiets te krijgen. Vanuit deze campagne is de ladies-only avond ontstaan met drie verschillende niveaus. De club wil het fietsen graag breed aanbieden, dus ook voor vrouwen. Dat daar voldoende animo voor is, blijkt uit de succesvolle dinsdagavonden met een damesploeg van vijfenveertig personen.”

Ook op de weg is de club flink doorgegroeid en ruim twee jaar geleden is de toerclub uitgebreid met een ATB-afdeling. “Wij hebben dus voor iedereen wat wils in drie categorieën. De fietsgroepen zijn onderling verdeeld in verschillende niveaus: Intensief in de A-groep, getrainde fietsers in de B-groep en recreatief fietst in de C- en D-groep. Het verschil zit in het tempobeleving. Alhoewel we een recreatieve vereniging zijn, is er de mogelijkheid om jezelf uit te dagen naar een hoger niveau te fietsen. Er zijn toerfietsers in onze club die in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie, maar we hebben niet de intentie om renners op te leiden. We maken van onze tochten nooit een wedstrijd. ”

Nu wil de club zich meer toeleggen op de jeugd. Afgelopen weekend startte de clinic voor beginnende ATB-ers en voor de jeugd van elf tot en met zestien jaar. “Na deze clinic hopen we de jeugd te kunnen vasthouden door hen een fietsprogramma te aanbieden. Ook met de ATB-groep zijn we bezig om verschillende disciplines te creëren.”

Het bestuur is verheugd met het feit dat het toerfietsen zo populair is en TCN heeft daar zeker profijt van gezien de groei van leden. Volgens Engel is het de kunst om elkaar sociaal te blijven kennen. “Het is belangrijk om samen op pad te gaan, ook naast het fietsen. In het kader van ons 35-jarig jubileum organiseren we verschillende meerdaagsen, onder andere naar de Belgische Ardennen en naar Winterberg, die voor zowel de wielrenner als de ATB-er interessant is.”

Daarnaast staat er een feestavond op het programma en tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen is er de Rabodikkebandenrace speciaal voor de jeugd. Op donderdag 17 mei, Hemelvaartsdag, wordt de alom bekende Dauwtraprit gehouden. Een tocht met afstanden van veertig, tachtig of honderdtwintig kilometer, waar iedereen uit en buiten het Vechtdal zich voor mag inschrijven. Evenals voor de Sallandse Heuvelentocht op 1 september. De aftrap voor het nieuwe fietsseizoen vindt zaterdag 17 maart plaats. Zie voor meer clubinformatie: www.toerclubnieuwleusen.nl.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.