Home / archiefcentraal / tip start vernieuwend opleidingsconcept

tip start vernieuwend opleidingsconcept

Uitzendonderneming TiP personeelsdiensten heeft een samenwerkingsverband met opleidingsinstituut Spring afgesloten om haar uitzendkrachten beter toe te rusten op de eisen die haar opdrachtgevers stellen. In de horeca, de logistiek en de detailhandel biedt TiP via een vernieuwend online concept volledige BBL opleidingen aan. Deze opleidingen zijn zowel voor haar medewerkers als voor haar opdrachtgevers volledig kosteloos.

In samenwerking met Spring Instituut en ROC Mondriaan biedt TiP personeelsdiensten in haar vernieuwende leerlingenconcept opleidingen op niveau MBO-2 en MBO-3 aan in de horeca, logistiek en detailhandel. Via deze in totaal 8 opleidingen verkrijgen de medewerkers een (start)kwalificatie, waardoor zij beter inzetbaar zijn op functies die veelal moeilijk te vervullen zijn. Daarnaast biedt TiP personeelsdiensten in de horeca in samenwerking met Horeca TiP korte intensieve trainingen aan die (aankomende) horecamedewerkers voorbereiden op hun (vakantie)baan in de bediening of de keuken.

Moeilijke vacatures

Bedrijfsdirecteur Alexander Meijers legt uit: “Hoewel de werkloosheid door de crisis weer wat aan het stijgen is, blijft het voor verschillende functies moeilijk om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Daarom hebben wij besloten om onze medewerkers zelf een flinke stap verder te helpen.”

Hij vervolgt: “Als service naar onze opdrachtgevers toe, kunnen ook medewerkers die al bij hen in vaste dienst zijn gebruik maken van ons nieuwe concept. Op die manier hopen wij bij te dragen aan het verkrijgen van een startkwalificatie voor meer mensen.”

Uniek concept

Het leerlingenconcept met BBL opleidingen op niveau 2 of 3 is een uniek concept. Meijers: ”Onze leerlingen in de horeca, detailhandel of logistiek gaan het theoretische deel van hun opleiding volledig digitaal volgen. Daardoor hoeven zij niet meer op school te komen en zijn ze volledig inzetbaar voor de opdrachtgevers. Bovendien kunnen ze zelf het tempo van hun opleiding bepalen en hoeven ze niet veel tijd te besteden aan de onderdelen die ze al beheersen. Bij onze opdrachtgevers werken ze en voeren ze het praktijkgedeelte van hun opleiding uit.”

“Ik ben heel blij met dit vernieuwende concept, dat door de intensieve begeleiding vanuit Spring, het ROC en vanuit onze speciaal opgeleide consultants veel persoonlijker is dan de traditionele ‘schoolse’ opleidingen. Onze leerlingen kunnen terugvallen op een speciaal aangestelde studieloopbaanbegeleider, die van 8:00 uur tot 20:00 uur beschikbaar is. Het uitvalpercentage in het reguliere BBL onderwijs is zo’n 30 procent en wij denken door deze vorm van onderwijs, waarbij de leerling intensief begeleid wordt vanuit TiP, Spring, ROC Mondriaan en de opdrachtgever, het uitvalpercentage terug te brengen tot zo’n 10 procent.”

Over TiP personeelsdiensten:

TiP personeelsdiensten is een regionale aanbieder van personeel in o.a. logistiek, horeca & recreatie en productie. Naast het plaatsen van gekwalificeerd personeel houdt TiP personeelsdiensten zich bezig met de instroom van jonge, gemotiveerde medewerkers via het ‘Leerlingenconcept’. Jonge vakkrachten worden zo bij haar opdrachtgevers geplaatst in het kader van gecombineerde leer- en werktrajecten. TiP personeelsdiensten is gevestigd in Apeldoorn, Den Bosch, Drachten, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet, Ommen, Twello en Vaassen.

TiP personeelsdiensten is onderdeel van de Humares Groep. Humares is gespecialiseerd in het uitzenden, detacheren en de werving & selectie van technisch, maritiem en industrieel personeel. Met locaties en agenten in 19 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Zuidoost-Azië, een personeelsbestand van 300 interne en meer dan 3000 flexkrachten en een omzet van meer dan 100 miljoen euro in 2009 is Humares een toonaangevende speler op de internationale flexibele arbeidsmarkt. Tot de Humares Groep behoren naast TiP personeelsdiensten Maintec, NOVA Engineering, Oceanwide, Impact Interim en TOP Interim. Zie ook www.tip-pd.nl en www.humares.com.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.