Home / archiefcentraal / stuwzangers richting potsdam

stuwzangers richting potsdam

Het Shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren vertrekt vrijdagmorgen 20 april voor de vierde keer richting het Duitse Potsdam om daar hun gezang ten gehore te brengen. Dit geschiedt weer gezamenlijk met de Ambachtsgroep Salland, onder aanvoering van Raaltenaar Henk Ziel.

Ieder jaar wordt in april het Tulpenfest gehouden in de Holländische Viertel in Potsdam. Dit is een van oorsprong Hollandse wijk in Duitsland. Gezien de vele mailtjes vanuit Berlijn en Potsdam, zullen het shantykoor en de ambachtslieden uit Salland weer warm worden onthaald!

De Stuwzangers betreden zeker drie podia. Dit doen zij onder leiding van dirigent Flip Jonkman en met instrumentale begeleiding van de accordeonisten Jannes Kleene, Jan Noot en Gerie Vernhout, de gitarist Henk Slettenhaar en drummer Jan Meijer. Diverse Duits-talige liederen zijn in het programma opgenomen: het wordt weer het feest der herkenning!

Bovendien vinden er verschillende onverwachte optredens plaats op markante punten in de wijk Potsdam. Er worden zo’n 50.000 mensen verwacht.

In de nacht van zondag op maandag (22 op 23 april) wordt de Sallandse groep weer in start- en finishplaats Raalte terugverwacht.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.