Home / archiefcentraal / spijkerschrift toeten en blazen

spijkerschrift toeten en blazen

Vrolijk tikker ik weer op mijn toetsenbord. Na het thee-incident van vorige week is alles goed gekomen. En met het vertrek van veertien hamsters binnenkort, verwacht ik rust in de keet. Hoewel? Dochterlief heeft een nieuwe hobby. Als enige van de drie had ze geen sport of andere uitlaatklep waarin ze zich kon uitleven. Maar nu dus wel. En dat weten we inmiddels. Bolle wangen en hoorngeschal. Juniorzus bespeelt de bugel.

Aanzet hiervoor was de workshop muziek maken van de lokale muziekvereniging. Op school kreeg de klas van mijn dochter les in de basisbeginselen van het te bespelen instrument. Het was niet direct duidelijk wat voor soort instrument dat was, want ze vergat telkens de naam. Ze beschreef het als: goudkleurig, met zo’n bocht erin, en erop blazen was moeilijk. Uiteindelijk bleek het om een saxofoon te gaan. Prima voor de voorstelling, maar niet haar keuze.

De voorjaarsvakantie duurde haar veel te lang. De avond voor de eerste les kwam ze moeilijk in slaap. Ik vroeg me ondertussen af of zo’n geval ook onder de snelbinders past, want gezien de afstand moet dat makkelijk op de fiets kunnen. Zij maakte zich meer zorgen of er juist wel genoeg bugels waren. Deze zorgen bleken ongegrond. Vele trolleys stonden klaar. Met rugzakhengsels.

Ze bezit een lange adem, ontdek ik als snel. Iedere dag vijftien minuten oefenen stond in het schriftje. Die minuten beginnen al voor het ontbijt en na het avondeten zit ze er al dik overheen. Klonken de tonen in het begin als een koe met paringsdrift. Het overdadige oefenen maakt dat het geluid nu aangenaam in de oren klinkt.

Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Seniorzus heeft er ook wel oren naar. Maar die weet van toeten, noch blazen, meldt Juniorzus. Daarom wil ze ook op les. Of piano spelen. Oma heeft nog wel een synthesizer staan om op te oefenen. Broerlief bespeelt al de snare drum en heeft les in een speelgroepje. Hoor ik hier enige muzikale potenties, of blijft het bij toekomstmuziek?

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.