Home / archiefcentraal / sophie nijman wint klassement 1000 meter holland cup

sophie nijman wint klassement 1000 meter holland cup

Sophie Nijman van schaatsclub de Stokvisdennen heeft ook dit jaar goed gepresteerd bij de Holland Cup. Net als vorig jaar eiste ze de eindoverwinning op de 1000 meter voor zich op. Na de vier cupwedstrijden, waarvan het slechtste resultaat niet meetelt, eindigde ze ook nog heel mooi als tweede overall op de 500 meter.

In Deventer lag er dit weekend kennelijk snel ijs, want er sneuvelden diverse persoonlijke records. Een aantal pupillen en junioren haalden flinke happen van hun pr’s af. Relatief de mooiste prestatie werd neergezet door B-pupil Jelle Bootsveld. Hij haalde maar liefst 9 seconden van zijn 700-meter-tijd af en kwam uit op 1:15,66. Zijn 52,59 betekende ook nog een verbetering van bijna twee seconden op de 500 meter.

C-junior Bart Hulst viel eveneens op. Hij reed de 1500 meter maar liefst 13 seconden sneller dan de vorige keer, in 2:30,75. Ook B-pupil Sam van Hulzen reed een mooie wedstrijd. Hij haalde 4,5 en 3,1 seconden van respectievelijk zijn 500- en 300-meter-tijd af en kwam uit op 53,23 en 32,92. A-pupil Nick Beumer, E-pupillen Maud en Ties Eelman schaatsten ieder twee records en haalden ongeveer drie seconden van hun beste tijd op de 300 meter af. Eva Eghuizen, C-pupil, reed de 500 meter in 58,09 seconden, ruim drie seconden sneller dan daarvoor.

A-pupil Ingmar Hof ging ook hard en schaatste de 1000 meter in 1:44,80, een verbetering van niet minder dan 5,6 seconden. Justin Brehler verbeterde zich op de 700 meter met bijna drie seconden en kwam uit op 1:20,32. Ook noemenswaard tenslotte, is de 18,08 van D-pupil Owen Kogelman op de 100 meter, waarmee hij 2 seconden van zijn beste tijd afhaalt. Pr’s waren er daarnaast ook nog voor Luc Westemeijer, Pleun en Timo van Vilsteren, Rens Teunissen van Manen, Patrick Schuman, Anouk Alberts, Laura Aalbers, Joep Wennemars, Anke Breunis en Bram van den Broek. Al met al betekende dat 31 persoonlijke records voor 29 rijders.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.