Home / archiefcentraal / schonewille autoschade levert net stukje werk

schonewille autoschade levert net stukje werk

Uitdeuken, plamuren, spuiten en schuren. Voor Hendri Schonewille is het dagelijkse kost. Al bijna tien jaar heeft hij met Schonewille Autoschade zijn eigen bedrijf. “Wij herstellen een paar honderd schadeauto’s per jaar. Ik heb eigenlijk nog nooit een schade gehad die ik niet kon repareren,” aldus de Ommenaar.

Schonewille (50) begon in 2003 zijn eigen zaak, maar werkte al sinds zijn achttiende bij verschillende bedrijven in de autoschadeherstel. “Het mooie van dit vak is dat je iets wat kapot is weer helemaal kunt repareren, zodat je er niks meer van ziet. Dat is de kunst. Het is ook altijd mijn ambitie geweest om een eigen bedrijf te beginnen.”

De Ommenaar laat de verschillende machines in zijn werkplaats zien. “Dit is de verfmengmachine,” zegt Schonewille. “Hiermee kunnen we 60.000 verschillende kleuren maken. De spectrummeter meet wat de exacte kleur van de auto is, waarna precies de goede hoeveelheden in de machine moeten en de juiste kleur gemaakt wordt. Die wordt vervolgens over de auto gespoten.” Een paar meter verderop staat de ‘richter’. “Wanneer bijvoorbeeld het onderstel niet meer recht is, kunnen we dat met deze machine weer recht trekken.”

Verderop in de werkplaats staat een glanzende Volkswagen Caddy, die net hersteld is van een flinke schade. Hoewel volgens Schonewille de hele deur en de bumper ‘in elkaar’ zaten, is daar niks meer van te zien. “Deze kant glimt nu juist mooier dan de andere kant, maar dat valt met een poetsbeurt wel weer op te lossen.”

Schonewille probeert zich te onderscheiden door het leveren van ‘een net stukje werk’. “Daarnaast probeer ik natuurlijk zo klantvriendelijk mogelijk te zijn. Ik ben bijvoorbeeld flexibel en de klant krijgt desgewenst vervangend vervoer zolang de auto hier staat. Uiteindelijk gaat het erom dat hij of zij tevreden is.”

Behalve voor auto’s gebruikt Schonewille zijn spuiterij ook voor andere voorwerpen. Zo spuit hij deuren, tafelbladen en andere zaken die een nieuw laagje verf kunnen gebruiken.

Naast Schonewille zelf, is ook een stagiair in de werkplaats bezig met het herstellen van een bumper. “Dit is een erkend leer-werk-bedrijf, dus ik leid ook mensen op. En wanneer ik nog meer werk heb, huur ik een zzp’er in.” Autoschade Schonewille bevindt zich aan de Vermeerstraat op bedrijventerrein Alteveer. “Dit pand is een beetje krap. We zijn op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.