Home / archiefcentraal / roos ter beek over de samenloop voor hoop

roos ter beek over de samenloop voor hoop

Dit jaar is er in Ommen voor de eerste keer een SamenLoop voor Hoop van de KWF Kankerbestrijding. Deze loop vindt plaats op 16 en 17 juni op de atletiekbaan van ACO Elderen op sportpark Westbroek. Roos ter Beek, fractievoorzitter in de Gemeenteraad voor D66 Ommen, is ambassadeur geworden van de SamenLoop voor Hoop in Ommen. Hieronder volgt een interview met haar.

Waarom ben jij ambassadeur geworden van de Samenloop voor Hoop in Ommen?

,,Toen mij de vraag werd gesteld of ik me voor de SamenLoop voor Hoop wilde inzetten, zei ik ook direct toe. Natuurlijk wil ik dat. Het is een bijzonder mooi initiatief en KWF Kankerbestrijding is een prachtig doel. Daar maak ik graag tijd voor.”

Wat is daarvan de reden?

,,Veel te vaak heb ik in mijn directe of minder directe omgeving te maken (gehad) met kanker. Zowel binnen mijn familie als binnen mijn vriendenkring, bij jonge en bij oudere mensen. De ziekte raakt dan iedereen in de omgeving van de patiënt, ook mijn gezin dus. Het leven van zowel de patiënt als van de naasten staat bij die diagnose ineens volledig op zijn kop. Dat heb ik nu al te vaak van dichtbij ondervonden. Het is een vreselijke, nare periode, waarin je elkaar hard nodig hebt en waarin ‘ hoop’ zo cruciaal is. Daarnaast moeten we ons bewust zijn dat survivors en dierbaren altijd steun nodig blijven hebben. Ze moeten erover kunnen praten. Ik kan me van mijn jeugd herinneren dat mijn oudtantes soms fluisterend spraken over de ‘ziekte K’. Dat taboe is er gelukkig af en je mag tegenwoordig gewoon praten over wat het met je doet. Dat is goed en ook dat stimuleren we met de SamenLoop: de bewustwording.”

Waarom wil jij dat de mensen in het Vechtdal jouw motivatie horen?

,,Het zou toch geweldig zijn als uiteindelijk het medicijn tegen alle vormen van kanker wordt gevonden, maar tenminste ook het geneesmiddel dat de stop op uitzaaiingen bewerkstelligt. Er moet dus echt veel meer geld naar onderzoek om dat voor elkaar te krijgen. En een positieve actie zoals deze, die hoop en bewustwording creëert, daar werk ik graag aan mee. Maar uiteraard zijn daar heel veel handen voor nodig, veel wandelteams en heel veel sponsoren. Met z’n allen kunnen we immers ook meer geld ophalen. Dus daarom vertel ik mijn motivatie graag aan iedereen die het horen wil, dus ook via de media. Ik hoop dat we zo andere mensen uit het Vechtdal motiveren om mee te doen.”

Loop jij zelf ook mee?

Dat is zeker mijn bedoeling! En tot die tijd help ik mee in promotie-activiteiten voor de SamenLoop voor Hoop en zal ik de ambassadeurs interviewen. Trouwens, ik vind dat idee van een meeloopspreekuur ook bijzonder goed. Laten we dat erin houden, ik ga het ook aan alle andere ambassadeurs voorleggen.”

Heb je nog een boodschap?

Ik wil hierbij graag mensen oproepen om, als ze zelf niet meelopen of meehelpen, toch vooral hun hart te laten spreken en te doneren. Zo maken we het evenement samen tot een succes.

Voor meer informatie over de SamenLoop voor Hoop kun je terecht op www.samenloopvoorhoop.nl/ommen

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.