Home / archiefcentraal / rob van der heijden negende op mountainbike

rob van der heijden negende op mountainbike

De tweede Nationale MTB-wedstrijd ging zondag 11 maart van start. In Berlicum had de organisatie een volledig nieuw parcours uitgestippeld. Deze werd gekenmerkt door de vele single-tracks en draai- en keerwerk. Namens het ATB-Team Lemelerveld stonden vijf renners aan het vertrek.

’s Ochtends om 11.00 uur klonk het startschot voor de Masters 40+. Dienand Broekhuis wist zijn startpositie goed vast te houden en kwam in een groepje net buiten de top tien te rijden. Na ruim een uur wedstrijd finishte hij uiteindelijk op een keurige 15de plaats in een deelnemersveld van ruim honderd man. Een goede prestatie dus!

Na de wedstrijd van de Masters gingen de Amateurs van start. Rick Oosterlaar en Jeroen Wessel mochten beiden vertrekken vanaf de eerste rij. Rick maakte hier goed gebruik van en vertrok goed. Helaas kon hij zijn goede start geen vervolg geven. Hij zakte gedurende de wedstrijd terug tot plek 22. Jeroen daarentegen miste zijn start volledig. Hij draaide rond positie 25 het bos in en was op achtervolgen aangewezen. Zijn inhaalrace strandde alsnog op plaats 12.

Bij de wedstrijd voor Elite en Beloften stonden Mark en Rob van der Heijden aan het vertrek. Rob kende een uitstekende start en kwam na één ronde in de tweede groep door. Mark volgde rond plek twintig. Na zijn matige start reed Mark in de eerste paar rondes sterk naar voren om uiteindelijk aan te sluiten bij Rob en oud Olympisch kampioen Bart Brentjens. Met zijn drieën konden zij gaan sprinten voor plek negen. Rob won de sprint en finishte dus als negende. Mark werd 11de.

De volgende wedstrijd wordt over twee weken verreden. In Wageningen staat dan de eerste Bergrace op de agenda. Voor meer informatie kun je kijken op www.atbteamlemelerveld.nl.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.