Home / archiefcentraal / reumafonds bedankt regio ommen

reumafonds bedankt regio ommen

Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in de regio Ommen voor de inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. In de landelijke collecteweek van 12 tot en met 17 maart 2012 is in Ommen in totaal 7.567,42 euro opgehaald. Hiermee levert de regio een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.

Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma heb je levenslang en kan jong en oud overkomen.

Het Reumafonds is dé fondsenwerver op het gebied van reuma in Nederland. Al 85 jaar zetten wij onze middelen in voor de bestrijding van reuma, het geven van voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma. Daar is veel geld voor nodig. We zijn blij met iedere gift die bijdraagt aan onze missie: reuma de wereld uit.

Het Reumafonds heeft gironummer 324 en is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie kun je kijken op www.reumafonds.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.