Home / archiefcentraal / peuterspeelzaal t vinkennest in actie

peuterspeelzaal t vinkennest in actie

Peuterspeelzaal ’t Vinkennest heeft vrijdag en zaterdag meegedaan aan de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Voordat er zaterdag begonnen kon worden met de diverse klussen, moest er vrijdag eerst het nodige gebeuren. Na de peuterspeelzaalochtend op vrijdag is alles leeggehaald en het speelgoed bij de buren van de basisschool gestald. Spinrag verwijderd, afdekkleden neergelegd en al zoveel mogelijk afgeplakt. Gaten geplamuurd en planken werden gedemonteerd. Klaar om te verven.

Zaterdagochtend om 9.00 uur kwamen de eerste vrijwilligers binnen. Eerst werden de randen en hoeken geverfd en daarna het ‘grove’ geschut. Lange stelen met rollers eraan en een hoge trap, we konden overal bij. Ieder duikt een hoek in. Intussen maakt een andere vader een plank boven de wc’s voor extra bergruimte.

Om 10.00 uur even tijd voor een kop koffie met wat lekkers erbij om vervolgens weer aan het werk te gaan. Er moest nog veel gebeuren.

’s Middags tijd voor belegde broodjes en een snack die weer een andere vader kwam brengen. Er komen nog wat ouders bij. Na het sauswerk kon iedereen aan slag om de verfspetters verwijderen en daarna moest de ruimte weer ingericht worden, want maandag staan er weer peuters klaar om te komen spelen.

Dankzij de hulp van deze ouders; die voor de inkoop van materiaal, eten en drinken en de helpende handen gezorgd hebben deze dag(en), mogen we terug kijken op een geslaagde dag met als resultaat een fris en licht gesausd speellokaal.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.