Home / archiefcentraal / oranje fonds steunt hospice dalfsen

oranje fonds steunt hospice dalfsen

Hospice Groep VechtZathe heeft van het Oranje Fonds een fikse bijdrage gekregen: maar liefst 25.000 euro. Dit bedrag wordt besteed aan de inrichting van hospice ’t Huis De Pastorie aan de Bloemendalstraat 20 in Dalfsen.

Het hospice biedt na de verbouwing plaats aan twee gasten. Het bestuur van het hospice is bijzonder ingenomen met de bijdrage van het Oranje Fonds. Voorzitter Henk van der Wal: ,,Deze substantiële bijdrage is voor ons een flinke steun in de rug. Hierdoor kunnen mensen in Dalfsen, Ommen en directe omgeving in de allerlaatste fase van hun leven op onze hulp rekenen. Een grote maatschappelijke betekenis.”

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het koninkrijk. Hiermee bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Home / archiefcentraal / oranje fonds steunt hospice dalfsen

oranje fonds steunt hospice dalfsen

Hospice Groep VechtZathe heeft van het Oranje Fonds een bijdrage gekregen van maar liefst € 25.000 voor de inrichting van hospice ’t Huis De Pastorie.

Het bestuur van het hospice, dat na verbouwing plaats biedt aan twee gasten, is bijzonder ingenomen met de bijdrage die zij heeft gekregen van het Oranje Fonds.

Voorzitter Henk van der Wal: “Deze substantiële bijdrage is voor ons een flinke steun in de rug. Hierdoor kunnen mensen in Dalfsen / Ommen en directe omgeving in de allerlaatste fase van hun leven op onze hulp rekenen. Een grote maatschappelijke betekenis”.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar besteedt het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het koninkrijk. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds betrokkenheid in de samenleving. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het hospice bevindt zich aan de Bloemendalstraat 20 in Dalfsen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.