Home / archiefcentraal / ommer raad keurt afspraken drieslag goed

ommer raad keurt afspraken drieslag goed

Met Westbroek heeft Ommen een nieuw sportpark, terwijl bedrijventerrein De Rotbrink nog in ontwikkeling is. Het derde onderdeel van de Drieslag, het Havengebied wordt soberder ingevuld. De schade voor de gemeente komt volgens het gemeentebestuur uit op 5,6 miljoen. “Die cijfers zijn gevalideerd door de accountant”, aldus wethouder Ko Scheele.

De gemeente krijgt het grootste deel van de reeds betaalde 7,8 miljoen euro terug die in de BV de Drieslag is gestort om tekorten in de originele plannen voor het Havengebied op te vangen. De Bank Nederlandse Gemeenten stort daarvan 6,3 miljoen euro terug. Daartegenover staat een gemeentegarantie voor datzelfde bedrag “Want daardoor bedingt de gemeente een lage rente”, zei wethouder Ko Scheele. Ook wordt het aandelenkapitaal in BV De Drieslag van de BNG Gebiedsontwikkeling ter waarde van 3,6 miljoen euro voor een symbolische euro overgedragen. De grond in het Havengebied die in eigendom is van de gemeente wordt met 11 miljoen euro afgewaardeerd.

Hoewel er bij sommige raadsleden nog enige irritatie en onduidelijkheid bleef bestaan over de verantwoordelijkheid voor en afwikkeling van de Drieslag, leefde bij het grootste deel van de raad de wil om een streep onder het dossier te zetten. Wel stelde de VVD voor om een ‘commissie van goede diensten’ in te stellen, waarin experts op gebied van projectontwikkeling en juridische en financiële zaken met een binding met Ommen zich gaan buigen over de invulling en uitvoering van het Havengebied. “Politici en bestuurders zijn geen projectontwikkelaars. Daar heb je bijzondere expertise voor nodig”, zo stelde Ad Nijhuis. Scheele zegde toe dat zo’n commissie er gaat komen. PvdA’ er Gerrit de Jongen uitte daarnaast nog kritiek op CDA-bestuurders, die volgens hem voornamelijk verantwoordelijk waren voor de problemen, door niet op tijd op te treden.

Ko Scheele zei tenslotte dat Ommen in april met een uitgewerkt plan komt voor de nieuwe woningbouwgebieden in de stad komt, zoals Oost, Westflank en het Havengebied. “Daarin kunnen we een geheel van afwegingen maken.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.