Home / archiefcentraal / ommen stopt met drieslag rotbrink gaat door

ommen stopt met drieslag rotbrink gaat door

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen heeft in opdracht van de gemeenteraad met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) een akkoord bereikt over afronding van het project De Drieslag. Het tekort voor de gemeente komt uit op 5,6 miljoen euro. Dit wordt betaald uit de eigen reserves van de gemeente.

De ontwikkelmaatschappij De Drieslag wordt opgeheven. Het project De Drieslag bestond uit drie onderdelen, een sportpark, de woningbouw en een bedrijventerrein. Het sportpark Westbroek is nagenoeg klaar. Het oorspronkelijke woningbouwplan op de Haven gaat definitief niet door: B&W bereidt een nieuw, beperkt plan voor. Het bedrijventerrein De Rotbrink wordt verder ontwikkeld door de gemeente.

De gemeente en BNG Gebiedsontwikkeling dragen bij in het verlies. Dit tekort betreft voornamelijk afwaardering van aangekochte gronden in de Haven. De gemeente verliest in totaal 5,6 miljoen euro op De Drieslag, hiervoor worden de eigen reserves ingezet.

De gemeente gaat het bedrijventerrein De Rotbrink zelfstandig verder ontwikkelen. Door herfinanciering, mogelijk gemaakt door BNG, blijft het ook mogelijk de voor Ommen belangrijke projecten op het gebied van woningbouw, waaronder een beperkte aanpak van de Haven en onderwijshuisvesting te ontwikkelen. Het college realiseert zich dat het tekort aanzienlijk is, maar is tevreden met de bereikte overeenkomst met BNG. Gehoopt wordt dat de gemeenteraad op donderdag 22 maart aanstaande met deze oplossing in zal stemmen.

Verantwoordelijk wethouder Scheele: “Met het akkoord tussen de gemeente Ommen en BNG is het dossier De Drieslag eindelijk afgesloten. De Drieslag verlamde Ommen. Weliswaar hebben we een fraai sportpark en een goed bedrijventerrein, maar bleef de dreiging van een groot financieel verlies en een Haven als een rotte kies in Ommen. We hebben een streep gezet onder het verleden en kijken nu naar de toekomst. We ontwikkelen nu De Rotbrink met kracht verder en ook de ontwikkeling van de Haven komt in beeld.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.