Home / archiefcentraal / nieuwe projecten humanitas hardenberg ommen

nieuwe projecten humanitas hardenberg ommen

De afdeling Hardenberg-Ommen van de landelijke vereniging Humanitas moet per 2012 zelf zorg gaan dragen voor financiële middelen, om haar projecten uit te voeren. Voorheen werden deze activiteiten nog wel via de districten gesubsidieerd. Inmiddels ontvangen de afdelingen alleen nog maar contributie van de leden die in het werkgebied wonen. Voor Hardenberg en Ommen zijn dat er 35.

Het bestuur van de afdeling heeft maatregelen moeten treffen om voor 2012 een sluitende begroting te krijgen. Nadat in juni 2011 het project Wereldvrouwen is stopgezet, moesten ook de projecten Ondersteunend Contact en Steun bij Verliesverwerking worden beëindigd per 1 januari 2012. Het aantal hulpvragen, de belangstelling en het aantal vrijwilligers voor de drie projecten liepen zo sterk terug, dat hiervoor geen sponsorgeld geworven kon worden.

Echter, twee projecten krijgen nu de volle aandacht: het project Taalcoaches in Ommen en het project Ondersteuning en Begeleiding bij Thuisadministratie. De projecten bieden in beide gemeenten hulp aan mensen die een steun in de rug nodig hebben, om weer grip op hun eigen leven te krijgen. Voor dit project geldt dat de minimale vergoeding voor vrijwilligers, naast de kosten voor training, de enige onkosten zijn die nu zelf gegenereerd moeten worden. Het bestuur van de afdeling is nog bezig met een zoektocht naar versterking van enkele bestuursleden, om dit voor nu en de toekomst te blijven realiseren.

Voor meer informatie over de projecten, een bestuurstaak of om sponsor te worden, kun je bellen of mailen met de secretaris: A.N. de Keijzer. Telefoonnummer: 0523-615002 of andekeijzer@hetnet.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.