Home / archiefcentraal / nico dijkshoorn naar bibliotheek dedemsvaart

nico dijkshoorn naar bibliotheek dedemsvaart

Schrijver, dichter en muzikant Nico Dijkshoorn is op donderdag 12 april in de bibliotheek in Dedemsvaart. Hij is door de bibliotheek en de Multimediashop in Dedemsvaart uitgenodigd in het kader van de Boekenweek. Locatie van deze avond is het sfeervolle Gashouder Podium, op het Kalkoventerrein. De kaartverkoop begint in de Boekenweek (13-23 maart), maar reserveren is al mogelijk.

Nico Dijkshoorn (1960) is schrijver, dichter en muzikant. Hij is huisdichter van De Wereld Draait Door, schrijft columns voor Oor, HUMO, Voetbal International, Hard Gras en dagblad De Pers, draait platen bij KX radio en twittert via @Dijkshoorn. Hij schrijft teksten voor de tv-serie Neonletters en tourt door Nederland met de theatershow ‘Ook voor vrouwen’ (met Leon Verdonschot). Van hem verschenen o.a. De eerste 1000 gedichten (als P. Kouwes), De tranen van Kuif den Dolder, Dijkshoorn (een verzameling columns en verhalen) en de verhalenbundel Kleine dingen. In januari verscheen zijn roman ‘Nooit ziek geweest.’

Dijkshoorn is tevens de schrijver van het Boekenweekessay ‘Verder alles goed’. Daarin verkent hij aan de hand van brieven en ansichtkaarten de chemie van vriendschap. In ‘Verder alles goed’ schrijft de ‘lieve ik’ aan ‘beste jij’s’.

De avond begint om 20.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.