militairen aan het werk bij gillwell adas hoeve

Genie-eenheden van Defensie bezetten sinds maandag zeven dagen lang, vierentwintig uur per dag het terrein van Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen. Zij rukten met groot materieel uit om het kampeerterrein en de parkeerplaats onder handen te nemen.

Aanleiding was een hulpvraag van Gilwell Ada’s Hoeve aan defensie. Het scoutingterrein in Ommen, gelegen in het winterbed van de Overijsselse Vecht, is het grootste scouting-kampeerterrein in Nederland en wordt volledig gerund door vrijwilligers. De kampeervelden en paden kampen bij hoge waterstand en hevige regenval met hevige wateroverlast. Bovendien komt de verkeersveiligheid rondom de parkeerplaats nogal eens in het gedrang en was ook hier de nodige inzet gewenst.

Na intensief overleg en diverse verkenningen heeft Defensie de aanvraag van Gilwell Ada’s Hoeve gehonoreerd. Vanuit een win-win situatie, waarbij Defensie het project als oefensituatie inzet, zullen de werkzaamheden tot eind maart duren.

Defensie werkt bijvoorbeeld aan de waterhuishouding van het terrein: er worden sloten gegraven, duikers gelegd en een brug gebouwd. Ook wordt de grote kampvuurkuil, die plaats biedt aan 600 mensen, geheel gerenoveerd. Naast het onderhoud van het terrein wordt ook de grote parkeerplaats aan de oostzijde gereconstrueerd. Dit om de verkeersveiligheid ten opzichte van de Zwolseweg aanzienlijk te vergroten.

Buitencentrum Gilwell Ada’s Hoeve is een kampeerterrein van Scouting Nederland, gevestigd in Ommen. Het is een bosrijk terrein van 45 hectare, waar 25 kampeervelden, 2 trekkershutten en een groepsaccommodatie gevestigd zijn. Jaarlijks wordt het terrein bezocht door scouts uit binnen- en buitenland. Met meer dan 25.000 overnachtingen per jaar is Gilwell Ada’s Hoeve het grootste scouting kampeerterrein van Nederland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.