Home / archiefcentraal / marienberg delft onderspit tegen bergentheim

marienberg delft onderspit tegen bergentheim

De voetballers van Mariënberg hebben zaterdag 3 maart een verdiende nederlaag geleden tegen Bergentheim. Na 90 enerverende minuten stond een 3-2 eindstand op het bord.

Mariënberg was in de eerste helft de betere ploeg. Namens Bergentheim was alleen Michel Mannessen gevaarlijk met een keihard schot dat rakelings over de deklat boven Jelle Brinks scheerde. Aan de andere kant had keeper Karel Pullen een knap antwoord op een schot van Theo de Lange maar tegen een snoeiharde uithaal van Rolf Hofsink had hij geen verweer: 1-0.

Ook de beide oefenmeesters lieten zich niet onbetuigd aan de zijlijn, het was een streekderby die hartstochtelijk werd beleefd, met alle ingrediënten van dien.

De tweede helft had een heel ander gezicht. Bergentheim was de bovenliggende partij, maar scheidsrechter Kreileman uit Nijverdal drukte een groot stempel op het duel. Hij gaf Bergentheim een penalty na een vermeende vrijwillige duikeling van aanvaller Ronnie Hakkers. Wilco Eggengoor benutte de penalty.

Meteen na de 1-1 kreeg De Lange de bal niet in het doel van Banthum waar die mogelijkheid er wel degelijk was. Bergentheim kwam daarentegen twintig minuten voor tijd op 2-1. Michel Mannessen rondde een fraaie aanval perfect af. Tekend voor het duel was het eigen doelpunt van Ruud Buitenhuis die zijn keeper Jelle Brinks verschalkte met een verkeerde terugspeelbal. In de slotfase kwam Mariënberg nog terug via Theo de Lange die in buitenspelpositie de aansluitingtreffer tegen de touwen werkte. Die treffer viel echter te laat, waardoor de punten in Bergentheim bleven. Mariënberg blijft met deze uitslag hangen in de middenmoot van de 3e klasse C.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.