Home / archiefcentraal / margot ritman exposeert in hotel wildthout

margot ritman exposeert in hotel wildthout

Kunstenares Margôt Ritman exposeert van 15 maart tot 30 september in Hotel Wildthout in Ommen. Ze doet dat met diverse werken. Zo schilderde Ritman onder meer dieren, natuur en abstract.

Ritman, geboren in Gelderland en nu woonachtig in Friesland, had van jongs af aan creatieve hobby’s. Ze begon met naaldkunst, waarna ze vanaf 1983 een Kaderopleiding Creatieve Handvaardigheid in Groningen volgde, die ze met goede beoordelingen afsloot. In de jaren daarna besloot zij zich meer toe te leggen op het schilderen en volgde daarvoor nog vele lessen bij bekende schilders in het noorden van het land. In maart 2010 opende zij haar eigen galerie-atelier Amapola in De Wilgen (gemeente Smallingerland) waar ook haar bronzen beelden te zien zijn. De exposities in haar galerie zijn gebaseerd op een bepaald thema waar ook twee andere exposanten voor uitgenodigd worden.

Ritman schildert graag met felle kleuren. Een schilderij van haar mag duidelijk aanwezig zijn in de ruimte waar het hangt en een aandachtstrekker zijn. Ze is vooral gefascineerd door “het portret”. Dat kan zijn van mens, dier of bloem. Maar ook een abstract lijnenspel – dat soms al gewoon in de natuur te vinden is – of het abstraheren van bekende vormen is voor haar een uitdaging. “Kunst zorgt voor ontspanning en inspiratie,” aldus Ritman. “Dat kan door er naar te kijken of door het zelf te maken. Het veraangenaamt het leven en voegt iets toe dat op geen andere manier vervuld kan worden. Kunst moet !” Meer informatie over haar werk is te vinden op www.margotritman.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.