Home / archiefcentraal / majgull axelsson naar bieb ommen

majgull axelsson naar bieb ommen

In de Bibliotheek in Ommen vindt er op donderdag 5 april een bijzondere ontmoeting plaats. De Zweedse schrijfster Majgull Axelsson komt dan naar de bieb. Ze komt vertellen over haar nieuwste boek ‘Moederpassie’ en wordt geïnterviewd door Scandinavië deskundige Günter Brandorff, die ook een korte inleiding op haar oeuvre zal geven. De voertaal is Engels/Zweeds/Nederlands. De avond begint om 20.00 uur.

Moederpassie

In ‘Moederpassie’ is Minna eigenaar van Sally’s Café & Restaurant. Wanneer herfststormen over de stad trekken, schuilt een aantal bewoners bij Minna om aan het stijgende water en de rukwinden te ontkomen. Ieder van hen draagt een verhaal met zich mee, niet in het minst Minna zelf. Haar dochter Sofia heeft het jaar ervoor zelfmoord gepleegd en Minna heeft dit nog lang niet verwerkt. Verblind door liefde en bewondering voor haar dochter zag Minna niet dat de afstand tussen beide steeds groter werd en de zorgen waaronder haar dochter gebukt ging, steeds ondraaglijker. Minna overkomt wat geen moeder wil meemaken: het verlies van een kind. De verstoorde relatie tussen moeder en dochter speelt een prominente rol in het boek, evenals in voorgaande werken van Majgull Axelsson.

Majgull Axelsson

Majgull Axelsson werd in 1947 in Landskrona geboren. Ze deed een opleiding journalistiek en werkte als zodanig voor dagbladen en vakbondskranten. In 1997 verscheen haar roman ‘Aprilheksen’ waarmee ze in Zweden grote literaire prijzen won en in Nederland ook grote bekendheid kreeg. Andere titels van haar hand zijn ‘Huis der nevelen’, ‘De vrouw die ik nooit was’ en ‘Augusta’s huis’. Het is de tweede keer dat Majgull Axelsson naar Ommen komt, ook in 2002 was zij te gast in de bibliotheek.

Signeersessie en boekverkoop

Deze avond is Boekhandel Bruna aanwezig met boeken van de schrijfster. Ook is er een signeersessie.

Kaarten

Kaarten voor de avond zijn verkrijgbaar in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat. De entree bedraagt 5 euro, inclusief koffie of thee. Bibliotheekleden en “Vrienden van Ccoba” betalen op vertoon van hun pas 2,50 euro. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop.

De openingstijden van Bibliotheek Ommen zijn: op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op dinsdag en donderdag is de bieb gesloten. Het telefoonnummer is 0529-452158, e-mail: bib.ommen@bibov.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.