linda van dyck en victor low in de voorveghter

De toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ van schrijver Edward Albee is op zaterdag 24 maart te zien in Theater De Voorveghter. Om 19.15 uur is er een gratis inleiding voor bezoekers.

George, hoofddocent geschiedenis, en zijn vrouw Martha hebben het pas getrouwde stel Nick en Honey na een feestje uitgenodigd om thuis nog een laatste borrel te drinken. De gasten worden langzamerhand bij een echtelijke oorlog betrokken. Er wordt onnavolgbaar veel gedronken, verbaal gemarteld en de laatste illusies worden genadeloos om zeep gebracht. Alles wordt ingezet om de pijnlijke realiteit niet onder ogen te hoeven zien. Het resultaat: een nacht vol ruzie, frustratie, verwijten, verraad en onthullingen. Kijk voor meer informatie op www.voorveghter.nl

Na Edwin de Vries en Will van Kralingen in 2001 en Porgy Franssen en Olga Zuiderhoek in 2006 schitteren Victor Löw en Linda van Dyck dit seizoen als George en Martha. De voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2012.

Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de Toneel Publieksprijs. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land en vier digitale stemrondes geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. De voorstelling met gemiddeld de hoogste eindscore wint de Toneel Publieksprijs 2012. De winnaar wordt bekend gemaakt in september 2012 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Meer informatie over de deelnemers en de genomineerde voorstellingen op www.toneelpublieksprijs.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.