lezing over natuur en landbouw in vechtdal

Natuur- en Milieuvereniging De Vechtstreek verzorgt op vrijdagavond 30 maart om 20.00 uur in het NICO een thema-avond waarop melkvee- en varkenshouder Henk de Lange zijn visie zal geven over hoe landbouw en natuur in het Vechtdal in harmonie kunnen samengaan. Natuur en landbouw samen? Kan dat wel?

Het unieke Vechtdal kent mogelijkheden en beperkingen, kansen en bedreigingen voor een natuur met daarin een landbouw die is gericht op bulkproductie. “Maar de rol van de consument c.q. burger in dit soort gebieden is groot,” vertelt Jaap van Dort van de vereniging. “Dan zitten natuur en landbouw elkaar toch in de weg, zou je denken. Henk de Lange legt uit waarom het wel kan en dan zal hij ook wat vertellen over zichzelf en zijn rol in dit natuurlijk èn agrarisch werkveld.”

Toegang is vrij voor Vechtstreekleden. Niet-leden betalen twee euro. Na deze presentatie is er op zaterdag 31 maart een gratis aansluitende excursie in het Junner Koeland, waarin de themastof in de natuur zal worden aangetoond. Verzamelen om 10.00 uur bij de vogelhut, Achteresweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.