Home / archiefcentraal / les basisschooljeugd op mobiel verkeersplein

les basisschooljeugd op mobiel verkeersplein

Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) staat vanaf donderdag 22 maart op de parkeerplaats van Sportpark Gerner. Het plein is een gezamenlijk initiatief van de beide organisaties om de verkeersveiligheid onder basisschoolleerlingen te vergroten. Het maakt kinderen in een veilige omgeving vertrouwd met verkeerssituaties en regels die gelden in het verkeer. Het initiatief is een reactie op het groeiend aantal ziekenhuisopnamen door fietsongelukken onder de jeugd.

Het Mobiele Verkeersplein van Shell en VVN heeft als doel om de jongste verkeersdeelnemers zo vroeg mogelijk voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer. Het stelt de kinderen uit groep 4, 5 en 6 in staat om in een veilige omgeving te oefenen met verkeerssituaties en het toepassen van verkeersregels.

“De kracht van het Mobiele Verkeersplein zit in de speelse manier van lesgeven”, aldus Ria van Hulzen, directeur van k.b.s. De Polhaar. “De kinderen nemen actief deel aan de lessen. Door de speelse manier waarmee de theorie in praktijk wordt gebracht, raken de kinderen op een enthousiaste wijze vertrouwd met de geldende verkeersregels,” zo voegt Gerrit Kok, directeur van de o.b.s. De Bonte Stegge daaraan toe. Ook de leerlingen van o.b.s. De Carrousel van directeur Anton Klein Willink doen mee op het Verkeersplein.

Door het gebruik van verkeersborden, zebrapaden en verkeerslichten worden op het Mobiele Verkeersplein realistische verkeerssituaties nagebootst. “Door deze samenwerking kunnen wij het belang voor kinderen van het praktisch oefenen met verkeerssituaties landelijk en meerjarig onder de aandacht brengen,” zegt Sponsormanager Rob Stomphorst van VVN. “De behoefte onder de basisscholen aan dit Mobiele Verkeersplein is enorm, al meer dan 400 basisscholen hebben zich inmiddels aangemeld.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.