Home / archiefcentraal / lemeler esch gaat al dertig jaar voor kwaliteit

lemeler esch gaat al dertig jaar voor kwaliteit

Natuurcamping de Lemeler Esch bestaat dertig jaar en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. Komend weekend zijn er volop feestelijke activiteiten. “We willen iedereen laten zien hoe leuk het is aan de voet van de Lemeler Berg,” zegt eigenares Wilma Ellenbroek.

Samen met haar man Tinus richtte Ellenbroek de camping in 1982 op. Tevreden kijkt ze terug op de ontwikkelingen sindsdien. “In het algemeen kan ik zeggen dat we in die dertig jaar altijd geïnvesteerd hebben in kwaliteit. Dat begon bijvoorbeeld al met de bouw van het eerste sanitairgebouw in 1984. Een andere belangrijke beslissing in die jaren was om geen vaste seizoensplaatsen meer aan te bieden, wat destijds revolutionair was. Ook hebben we in de jaren tachtig meegewerkt aan de oprichting van het samenwerkingsverband Vechtdalcampings. Om wat te bereiken moet je namelijk verder kijken dan je eigen bedrijf en samenwerking zoeken.”

In de jaren negentig gingen de ontwikkelingen onverminderd verder, met onder meer investeringen in de velden, het zwembad en het centrumgebouw. “Uiteindelijk zijn we in 1998 door de ANWB uitgeroepen tot ‘Camping van het jaar’. Dat was echt een hoogtepunt in ons bestaan.”

Een andere mijlpaal was het bezoek van prins Willem-Alexander aan de Lemeler Esch in 2005. Dat gebeurde in het kader van een project voor ruimtelijke ontwikkeling. “De laatste jaren proberen we ons steeds nadrukkelijker te profileren als echte natuurcamping. Een voorbeeld daarvan zijn de ‘Zitmomenten’, die we vorig jaar geopend hebben. Dat zijn een paar bijzondere zitplaatsen op de camping, waar de mensen in een natuurlijke omgeving helemaal tot rust kunnen komen. Dat gebeurt allemaal onder het motto ‘genieten en ontdekken’. Het profiel van natuurcamping willen we de komende jaren verder gaan uitbouwen.”

Voordat het zover is staat komend weekend eerst de jubileumviering op het programma. “We hebben alle mensen in ons gastenbestand, dorpsbewoners, collega’s en vrienden en familie uitgenodigd om te komen. We willen hen graag laten beleven hoe leuk het is aan de voet van de Lemelerberg.” Met bijvoorbeeld activiteiten in het speelbos, fotoshoots en proeverijen zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Ook zullen onder meer Hiawatha Actief uit Dalfsen en Rederij Peters zich presenteren met leuke bezigheden.

“In het bijzonder willen we aandacht schenken aan Landschap Overijssel, omdat zij zorg dragen voor de natuurgebieden in Overijssel. Dat zorgt voor het aantrekken van toerisme naar dit gebied, wat natuurlijk erg belangrijk is. Met verschillende activiteiten proberen we geld voor hen in te zamelen.”

Met het jubileum en de start van het nieuwe kampeerseizoen breekt er weer een drukke periode aan voor Ellenbroek en haar man. “Campinghouder is eigenlijk geen vak, maar een roeping,” aldus Ellenbroek. “Je bent zeven dagen per week bezig en je moet er je ziel en zaligheid in willen en kunnen leggen. Daarnaast hebben wij een fijn en betrokken team van medewerkers die al heel veel jaren bij ons werken. Je kunt dit alleen maar samen doen. Anders houd je het geen dertig jaar vol.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.