Home / archiefcentraal / leerzame voetbalavond bij sv dedemsvaart

leerzame voetbalavond bij sv dedemsvaart

Bij SV Dedemsvaart vond woensdagavond 14 maart een leerzame voetbalavond plaats. Erik ter Brake – scheidsrechter in hoofd- en topklasse – leidde in een goed gevulde kantine van SV Dedemsvaart op een ongedwongen en uitdagende manier zijn aandachtige publiek door de wereld van het voetbalspel. Hij liet met beelden van alles zien over de spelregels en het gedrag dat daarbij hoort van de spelers en van de scheidsrechter zelf.

De openingsvraag, waarom je scheidsrechter geworden, liet zich verschillend beantwoorden. De andere vragen, wat je rol in en om het veld is, hoe je met clubassistenten omgaat, welke positie je in het veld inneemt, wie mogen er in de dug out zitten, hoe zit het met de voordeelregel en wanneer moet je een gele of rode kaart trekken, leverden een goede discussie op. Aan de hand van beelden legde Ter Brake uit hoe de scheidsrechter zou moeten handelen. Ook leerzaam voor de niet-scheidsrechter in de zaal.

Na de pauze werd het tijd voor een quiz met tien spelregelvragen. De uitslag liet zien dat sommige vragen toch wel moeilijk zijn. De prijzen werden aan de prijswinnaars overhandigd en daarna werden er nog wedstrijdmomenten getoond, met de vraag: welke beslissing zou de goede moeten zijn? Is het hands, was het een strafschop, had er voordeel moeten worden gegeven of juist niet en was er sprake van strafbaar buitenspel?

‘Leuk en leerzaam’, zo luidde de conclusie van deze voetbalavond. Erik ter Brake werd na de overhandiging van een attentie met applaus beloond.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.