Home / archiefcentraal / led specialist ralph de vries brengt het licht

led specialist ralph de vries brengt het licht

Het licht bij de mensen thuis brengen, dat is letterlijk wat de Vries uit Nieuwleusen doet. “Het beeld dat leeft bij de mensen is dat led verlichting weinig warmte uitstraalt, dat het koud blauw licht geeft. Die zijn er wel, dat zijn de goedkopere versies. Maar wil je sfeervolle verlichting voor in de woonkamer, dan heb ik deze in alle vormen en maten. Ook voor buiten- en feestverlichting.”

In het kader van duurzaamheid en energiebesparing valt op verlichting ook een hoop te besparen. Dat vergt wel een investering in de juiste lamp, vertelt Ralph. “Het valt goed te begrijpen dat mensen de hand op de knip houden. Een led lamp is niet goedkoop, je moet het dan ook zien als een investering die zich in twee jaar tijd terugverdient. Op de website van www.ledlamptotaal.nl heb ik een calculator staan waarop mensen hun besparing kunnen berekenen. En dan zegt zo’n besparing nog niets, weet ik. Ik kan ze via de site wel laten weten wat dat scheelt aan energiekosten. Liever kom ik bij de mensen thuis. Dan kan ik demonstreren, aan de hand van hun eigen schemerlamp, wat er allemaal aan keuze is en waarvoor het licht gebruikt gaat worden. Het draait om de juiste voorlichting.”

Een led lamp in het toilet haalt bijvoorbeeld niet veel uit. Maar het licht in de woonkamer levert daarentegen juist wel veel besparing op. Of een kinderlampje, dat vaak dag en nacht blijft branden. De gemiddelde levensduur van een led lamp heeft veertigduizend branduren, een halogeen- of gloeilamp redt dat met zijn vijfentwintighonderd branduren niet. Naast de lage warmteafgifte is de lamp ook nog eens bijzonder duurzaam, met nog eens twee jaar garantie.

Stichting Dalfsen Bewustduurzaam.nu is een actie gestart van 1 maart tot en met 31 mei 2012 om de led lamp te promoten vanwege zijn vele voordelen. Ledlamptotaal doet hieraan mee. Wanneer de consument een led lamp aanschaft voor tien euro en daarbij een lamp inlevert van veertig watt, krijgt deze de tweede led cadeau. “Bij tien led lampen is het verschil op de jaarlijkse afrekening al te merken,” kreeg Ralph te horen van een tevreden klant. “Dat je de afrekening onder ogen ziet en denkt: Hé, ik ben aan het besparen.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.