Home / archiefcentraal / landstede kinderopvang dalfsen bezocht scouting

landstede kinderopvang dalfsen bezocht scouting

Zeven kinderen van de Buitenschoolse Opvang (BSO) brachten op donderdag 1 maart een bezoek aan scoutinggroep ‘D Alflandgroep. De kinderen, in leeftijd variërend van 6-12 jaar leerden bijvoorbeeld vuur maken en knopen leggen.

“Wij leven in en van de natuur. Het is belangrijk dat kinderen dat beseffen en daar respect voor ontwikkelen,” zegt Natasja Jansen, die samen met Cindy Veltman het pedagogisch team van BSO Dalfsen vormt. De kinderen ontdekten tijdens hun bezoek wat scouting inhoudt. Drie scouts verzorgden een rondleiding door het clubgebouw en over het terrein. Naast vuur maken leerden de kinderen hoe ze knopen en een driepoot – om te koken – moeten maken. Ook was er tijd voor een spelletje en wat drinken.

“Bij de scouting kunnen kinderen zich onder andere op sociaal en fysiek gebied ontwikkelen”, aldus Jansen. “Ze bewegen volop, werken samen, maar leren ook zelfstandig werken en hebben plezier met elkaar. En dat doen ze vooral buiten. Hierdoor ontwikkelen ze respect voor elkaar én voor de natuur. Door onze kinderen dat te laten ervaren, hopen we dat ze inzien hoe belangrijk natuur voor hen is. Dat ze tegelijk zien hoe leuk scouting kan zijn, is mooi meegenomen.”

BSO Dalfsen organiseert jaarlijks minimaal vier educatieve activiteiten die aansluiten bij de interesses van (oudere) kinderen en die zorgen voor verbinding met Dalfsen. “We bezoeken bijvoorbeeld organisaties, bedrijven en andere interessante plekken waar de kinderen wat kunnen leren. Daarbij kijken we nadrukkelijk ook naar activiteiten die passen bij Bewegen en Natuurbeleving, de twee speerpunten van Landstede Kinderopvang.” Jansen vervolgt: “Ook sluiten de activiteiten aan bij Reggio Emilia, de pedagogische visie waardoor wij ons als bso laten inspireren. Deze visie gaat uit van wie kinderen zijn en wat ze kunnen, wat hun talenten zijn.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.