Home / archiefcentraal / kinderen dansen russisch grieks en engels

kinderen dansen russisch grieks en engels

De 95 kinderen van alle bso’s van Landstede Kinderopvang in Ommen en Lemele hebben dinsdagmiddag 27 maart een Open Les met diverse internationale dansen. Van de Griekse ‘Pogonisios’ en de Servische ‘Pleskavač’ tot de ‘Zweedse klapdans’ en de Achterhoekse ‘Baonopstekker’. Wat ze zoal hebben geleerd laten ze aan onder meer hun ouders zien in de sporthal van Multifunctioneel Centrum Carrousel in Ommen.

Het is voor het eerst dat de zes bso-locaties in Ommen en Lemele gezamenlijk een activiteit organiseren waar alle kinderen die op dinsdag naar de bso komen, aan meedoen. Vooraf hebben de kinderen geoefend: de ongeveer 50 oudere kinderen (7 t/m 12 jaar) studeerden op 13 maart een aantal dansen in. De groep van 4 t/m 6 jaar, zo’n 45 kinderen, oefende op 20 maart. Tijdens de open les dansen ze zowel per leeftijdsgroep als gezamenlijk. Aan het eind mogen alle ouders meedoen.

Bij Werelddansen (ook wel Etnische of Internationale dansen genoemd) wordt met name via dans contact gelegd met andere muziek- en dansstijlen. Dit met als insteek belangstelling en respect voor andere culturen te creëren, inclusief bewustwording van de eigen cultuur.

Bewegen is een van de speerpunten van Landstede Kinderopvang. Daarnaast sluit het Werelddansen aan bij het teamplan van de bso’s in Ommen en Lemele dat voor dit jaar onder meer als doel heeft kinderen meer in aanraking te laten komen met dans, muziek, toneel en kunst.

Karin Beaufays (52) van Kabeau-dans in Nieuwleusen leidt het geheel. Zij geeft werelddansles aan meervoudig beperkten van zorginstelling Het Erf in Meppel en aan 55-plussers in Meppel, Uffelte, Dalfsen en Hoogeveen. Ook verzorgt ze lessen in lijndansen (country) in Meppel en heeft met kinderen gewerkt.

De uitvoering is tussen 16.15 en 17.15 uur.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.