kardoen grote winnaar schoolvolleybal ommen

De Kardoen 1 mag zich een jaar lang kampioen noemen van het 22e Intertoys Ommen Schoolvolleybaltoernooi van Volco. Zij wisten woensdag 14 maart alle andere teams van de basisscholen van de gemeente Ommen achter zich te laten en konden aan het eind van de middag triomfantelijk de wisselbokaal omhoog houden in sporthal de Carrousel in Ommen. Nieuw dit jaar is dat zij zich hiermee tevens hebben geplaatst voor het provinciaal kampioenschap dat op 11 april wordt gehouden in Vriezenveen. Alsof dit niet genoeg was, wist deze school ook de prijs voor de fraaiste mascotte in de wacht te slepen.

Zo’n driehonderd kinderen uit de gemeente Ommen en een honderdtal leerkrachten, ouders, vrijwilligers en belangstellenden zorgden woensdag voor een geweldige middag, waarop volleybal centraal stond. Maar liefst 24 teams van dertien verschillende scholen leverden op sportieve en uitbundige wijze strijd met elkaar.

Veel scholen hebben zich goed voorbereid op deze middag. Rachel en haar vriendin van de Guido de Bresschool vertellen enthousiast: “We hebben op school tijdens de pauzes geoefend met ons team en na school gingen we elke middag samen nog weer volleyballen.” Het Palet heeft een aantal extra lange gymlessen besteed aan het volleyballen. Op hun schouders rustte natuurlijk de taak om de vorig jaar behaalde titel proberen te prolongeren. Dat is bijna gelukt. Op de tribunes leefden de ouders hoorbaar mee: “Kom op, goed zo, erover met die bal.”

Na de poulewedstrijden en de halve finales ging de strijd om de eerste en tweede plaats tussen Het Palet 1 en De Kardoen 1. De jongens en meisjes van de Kardoen namen een voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Zij mogen zich een jaar lang kampioen van het Intertoys Ommen Schoolvolleybaltoernooi van Volco noemen. De strijd om de derde en vierde plaats werd beslist in het voordeel van Het Kompas 1. TimeOut Sport Jack Hutten uit Ommen stelde voor de drie prijswinnaars twee fraaie ballen beschikbaar.

Hoofdsponsor Michiel de Groot van Intertoys Ommen had de eer om de wisselbokaal uit te reiken.

Het winnende team plaatste zich rechtstreeks voor het provinciaal kampioenschap dat op 11 april wordt gespeeld in Vriezenveen. Afhankelijk van het totale aantal deelnemers maken ook de nummers 2 en 3 nog een kans om hieraan mee te doen.

Behalve prijzen voor de beste sportieve prestaties, was ook dit jaar weer een prijs te behalen voor de fraaiste mascotte. De deelnemende kinderen hadden erg hun best gedaan er iets origineels van te maken. De jury had er een flinke kluif aan. Ook hier trok De Kardoen aan het langste eind. Roos, Daniël, Lars, Daisy, Emiel, Jochem, en Serhard hadden zich creatief flink uitgeleefd. Hun mascotte met bijbehorende yell “Ons spandoek is van hout en wij gaan voor goud” bleek geen loze belofte en leverde de school leuke buitenspelen op, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Intertoys Ommen.

Mede door bijdragen van de sponsoren Intertoys Ommen, TimeOut Sport Jack Hutten, Van Elderen accountants en belastingadviseurs, Albert Heijn Ommen, Fitnesscentrum SportRijk fit & gezond, Tuincentrum Jurrie Baas, Restaurant De Bootsman, AutoGLAS team Twente, Excello training & opleiding, Van Lenthe relatieschenken, Bakker Koggel en 2e handskinderkleding Marjanneke kan volleybalvereniging Volco spreken van een geslaagde middag. De allerbelangrijkste bijdrage echter leverden de kinderen zelf, door met zovelen op zó’n sportieve wijze een middag lekker te volleyballen. Hun enthousiasme was in de wijde omgeving te horen.

Wie meer informatie wil over een lidmaatschap van Volco kan contact opnemen met de secretaris van de vereniging, telefoon (0529) 85 07 38 of zich aanmelden via de website: www.volco-ommen.nl. Langskomen bij een training op donderdag kan altijd. Elk nieuw lid mag vier keer gratis meetrainen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.