juf elly en juf anneke staken tegen bezuinigingen

De school staat daarom achter de staking, die vandaag op veel scholen in Nederland plaatsvindt.

Namens de Tweemaster trokken Juf Janneke en Juf Elly naar de Amsterdam Arena, om deel te nemen aan de landelijke staking. Ook de teamleden die niet naar Amsterdam gingen, wilden echter een signaal afgeven. “Ook wij vinden dat de kwaliteit en het belang van het kind door de bezuinigingen ernstig worden aangetast,” aldus directeur Martin Sangers.

“Met de plannen die er nu liggen komen er meer leerlingen in een groep in het speciaal onderwijs te zitten. Daarnaast krijgen zorgleerlingen in een klas in het regulier onderwijs met minder in plaats van meer hulp van gespecialiseerde medewerkers en leerkrachten te maken. Daardoor zijn niet alleen de zorgleerlingen, maar ook de andere leerlingen de dupe. De leerkracht in het reguliere onderwijs kan zonder deze extra hulp niet meer die kwaliteit geven die men wenst te geven.” Ook gaan de bezuinigingen volgens Sangers ten koste van het aantal banen in het onderwijs.

De kinderen van de Tweemaster werden vanochtend opgewacht door de leerkrachten, waarna Meester Maarten in een korte toespraak de standpunten van de school uiteenzette. De lessen van Juf Janneke en Juf Elly werden door hun collega’s overgenomen. Voor de kinderen had de stakingsdag nog een leuke bijkomstigheid. Zij mochten tussen 14.30 uur en het einde van de schooldag om 15.15 uur spelletjes doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.