Home / archiefcentraal / jonge gymfanaten in de molendijk

jonge gymfanaten in de molendijk

Gymzaal de Molendijk was zaterdagmiddag 10 maart gevuld met een groot aantal gymfanaten. Op deze dag hielden de gymnasten van ASC Gym en Dance wedstrijden. Jongens en meisjes uit groep drie tot en met acht en een aantal meiden van twaalf jaar en ouder lieten hun beste turnoefeningen zien. Ouders en grootouders keken met veel bewondering naar de verschillende prestaties op de balk, brug, mat en rekstokken.

Voor veel kinderen was het erg spannend, omdat het hun eerste echte wedstrijd was. Een wedstrijd met een echte jury die kijkt hoe mooi je oefening gaat. Heel spannend, maar juf Dana had al laten weten dat ‘je best doen’ en gezelligheid voorop staan.

De organisatie was in handen van Dana Kamphuis en Ilka Sprong. De turnsters van twaalf jaar en ouder sloten de middag af met een vloeroefening op muziek. Na de puntentelling mochten alle deelnemers een diploma in ontvangst nemen, met daarop hun cijfers per toestel. Er werden zelfs nog drie bekers uitgereikt aan de ASC’ers met het hoogste puntenaantal. De derde plaats werd in beslag genomen door Melissa Schuman. Op de tweede plaats kwam Sherien Schiphorst; Annemijn de Wit ging naar huis met de eerste prijs.

Uit de selectie van ASC Gym en Dance nam Amber Pruim deel aan de plaatsingswedstrijd zesde divisie in Nieuwleusen. Ze turnde een goede wedstrijd, met resultaat: ze heeft zich geplaatst voor de regiofinale die op 31 maart wordt gehouden.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.