Home / archiefcentraal / johannes passion in gereformeerde kerk ommen

johannes passion in gereformeerde kerk ommen

In de de Stille Week voor Pasen organiseert de interkerkelijke ‘Werkgroep rondom Pasen’ een aantal bijzondere diensten, waaronder een dienst op Goede Vrijdag. Deze is speciaal vanwege de medewerking van een het gerenomeerde Vocaal Ensemble ‘Kavóca’ o.l.v. Luthine Postuma uit Kampen. Zij zingen gedeelten uit de Johannes Passion van Bach. Dit wordt afgewisseld met lezingen uit het Johannesevangelie.

De dienst heeft het karakter van een wake bij het kruis, waarin koordelen, koraalzang, schriftlezingen en samenzangen elkaar afwisselen. Pianist Jos Mulder begeleidt het koor en Klaas Schaap de samenzang op het orgel. Voorganger in deze dienst is ds. Han Wilmink. De dienst begint om 19.30 uur in de Gereformeerde Kerk PKN aan de Bouwstraat in Ommen.

Ook op Witte Donderdag en Stille Zaterdag zijn er bijzondere diensten, die toegankelijk zijn voor een breed publiek. In de werkgroep rondom Pasen werken verschillende kerken, waaronder de PKN en de Katholieke kerk samen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.