Home / jij ook? / ik sport jij ook wieteke folkerts

ik sport jij ook wieteke folkerts

Dertig minuten per dag bewegen en het liefst nog een paar keer per week intensief. Dat is de minimale norm voor een verhoogde kans op gezond ouder worden. Nu kan dat op alle mogelijke manieren. De één is dagelijks te vinden in de sportschool, de ander wandelt af en toe en weer een ander haalt voldoende beweging uit het poetsen van huis en haard. Vechtdal Centraal is nieuwsgierig: op welke manier beweeg jij?

Jarenlang was haar slagkracht gevreesd op de regionale volleybalvelden, maar sinds enkele jaren is Wieteke Folkerts actief op het gravel. Met dames 1 van Tennisvereniging Nieuwleusen (TVN) debuteert ze dit jaar in de 4e klasse. “Het zal vast erg zwaar worden,” aldus de Nieuwleusense.

Twee jaar geleden besloot Folkerts met haar oude volleybalmaatjes Hanny de Vries, Esther Buitenhuis en Aleida Dijk een team bij TVN te vormen. “Het eerste jaar was het allemaal nog erg wennen, omdat we allemaal volleybalsters waren. Maar we boekten dat jaar al veel progressie en vorig jaar was het kampioenschap ons doel.”

Die doelstelling werd gehaald, maar dat het dusdanig gemakkelijk zou gaan had Folkerts niet verwacht. Het team won alle wedstrijden en werd tamelijk simpel kampioen. “Het was echt een superseizoen, waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik hoor nu van iedereen dat we het dit jaar erg lastig gaan krijgen, maar zelf weten we eigenlijk niet zo goed wat we van dit seizoen moeten verwachten. We zien het allemaal wel.”

In april begint het nieuwe tennisseizoen, dat uit zeven speeldagen bestaat. Per speeldag staan er vijf wedstrijden op het programma, waaronder twee enkel- en drie dubbelspelpartijen. Mede door de weersomstandigheden kwam er van een serieuze seizoensvoorbereiding tot nu toe weinig terecht. “We zijn wel van plan om minimaal één keer per week samen te gaan trainen en ook willen we een aantal tennislessen gaan nemen. Op technisch, maar ook op tactisch vlak kunnen we nog veel winst boeken. Wat doen we tijdens de dubbel bijvoorbeeld in bepaalde situaties? Stapt er iemand naar voren of juist niet? Daar moeten we nog wat sterker in worden.

Hoewel Folkerts nu als tennisster haar talenten ontplooit, speelde ze jarenlang op hoog niveau volleybal bij Flash Nieuwleusen, Volco Ommen en Kangoeroe uit Hardenberg. Bij Volco speelde ze zelfs enkele jaren in de eredivisie. “Dat was een hele mooie periode, daar kijk ik erg enthousiast op terug. Maar op een gegeven moment werd het met twee kindjes erbij steeds lastiger te plannen. Je traint toch twee of drie keer per week en je bent hele zaterdagen op pad. Met tennis is dat toch allemaal wat makkelijker, vooral omdat je maar zeven competitiedagen per seizoen hebt.”

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.