ik sport jij ook lynn knippenborg

De slotfase van het handbalseizoen nadert en dat betekent een drukke periode voor MizuWaAi-speelster Lynn Knippenborg. Ze hoopt met haar team tot eind juni mee te doen om het kampioenschap, waarna ze begin juli met het Nederlands team onder 20 jaar het WK in Tsjechië speelt. “Een drukke periode, maar hier doe je het uiteindelijk allemaal voor.”

Bijna vier jaar geleden werd de toen zestienjarige Knippenborg weggeplukt bij haar vorige club Pacelli uit het Gelderse Zieuwent. Daar speelde ze sinds haar vijfde. De transfer naar Dalfsen betekende een stap van de regioklasse naar de eredivisie. “Dat is drie niveaus hoger, maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt.” Al in haar eerste seizoen speelde ze op Europees niveau en korte tijd later debuteerde ze bij de nationale selectie in haar leeftijdsklasse.

Dat leverde haar niet alleen een goede ontwikkeling als handbalster op, maar bracht haar ook al in diverse uithoeken van de wereld. Zo speelde ze al EK’s en WK’s in onder meer Servië, Korea en de Dominicaanse Republiek. “Met Oranje spelen is heel erg mooi. Je speelt met heel veel getalenteerde meiden die allemaal dezelfde ambitie hebben. Bij het WK in Tsjechië hebben we komende zomer zeker een kans, want op het EK afgelopen zomer zijn we tweede geworden. Nu gaan we voor goud.”

Knippenborg werd vorig jaar landskampioen met MizuWaAi, maar kijkt met gemengde gevoelens terug op die historische prestatie. Tijdens het WK in de zomer van 2010 scheurde ze haar kruisbanden, waardoor ze het hele vorige seizoen toe moest kijken. “Ik ben geopereerd en heb vervolgens geen wedstrijd gespeeld. Dat was natuurlijk erg zuur voor mij, maar het landskampioenschap was heel mooi. Dat maakt mij alleen maar extra gemotiveerd om er dit jaar wel bij te zijn als we kampioen worden.”

Dat streven lijkt realistisch, want na drie wedstrijden in de kampioenspoule van de eredivisie gaan de Dalfsenaren aan de leiding. De twee beste ploegen van die poule maken in juni in een ‘best-of-three’ uit wie zich landskampioen mag noemen. “Het gaat momenteel heel goed. Aan het begin van het seizoen moesten we heel erg aan elkaar wennen, omdat we vijf nieuwe speelsters in die ploeg hadden. Nu zie je dat we steeds meer naar elkaar toegroeien en opnieuw een heel sterk team vormen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.