Home / archiefcentraal / henk zwinselman wint dialectdictee ommen

henk zwinselman wint dialectdictee ommen

Slechts één fout maakte hij bij het beantwoorden van de ruim veertig meerkeuzevragen bij het dictee geschreven door Willie van Oenen.

Siena Brakert en Herman Lankhorst evenaarden Zwinselman met het aantal goede antwoorden maar hadden de schattingsvraag minder goed beantwoord. Het dictee was over het algemeen goed gemaakt, er waren veel deelnemers met maar twee of drie fouten.

Het dictee verhaalde van een groep vrijwilligers die kleding sorteren voor het goede doel. Goarok en stoarok, luiewievenknopen, beddetogt en pulf waren voorwerpen die de revue passeerden. Dat het frisjes was in de schuur waar het vrijwilligerswerk plaats vond bleek wel uit de uitdrukkingen ‘de haand’n kelt mie deur’ en ‘gooi die plaanke in het gat’. Opvallend was wel dat veel deelnemers geen notie hadden van het verschil tussen een goarok, de uitgaansrok en de stoarok, de werkrok van de lokale klederdracht.

De avond was goed bezocht, Alie Buit van Landstede Welzijn kon een kleine vijftig bezoekers begroeten. Na de pauze werd er geluisterd naar een verhaal over Kasteel Eerde en haar bewoners in de Tweede Wereldoorlog.

Het Dialectdictee Ommen is een gezamenlijk project van Landstede Welzijn en Bibliotheek Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.