happy tails viert vijftienjarig jubileum

Dit voorjaar start Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails weer met een jacht- en speurtraining. In acht praktijklessen in het bos en bij het water leren honden onder meer te apporteren op land en in het water. Zodoende zijn ze twee uur lekker met de eigenaar bezig met een sport waar de hond voor in de wieg gelegd is.

Honden vinden het geweldig om met hun neus bezig te zijn, dus daar wordt tijdens de cursus volop op ingespeeld. Deze training wordt gegeven door Karen Mulders, de eigenaar van de hondenschool die zelf ruime ervaring heeft in het speuren en de jachttraining.

Verder gaat Happy Tails op donderdagavond om 18.30 een behendigheidsgroep voor puppen en pubers starten. Deze doelgroep is nog te jong voor de “echte” behendigheid, maar kan al wel de tunnel, de slurf, de paaltjes, een lage wipwap, een lage kattenloop, de wissels, etc. aanleren. De lessen worden gegeven door Chantal Oudt, die een aantal cursussen bewegingsleer bij pups en jonge honden gevolgd heeft. Alles gebeurt veilig en voorzichtig en bereidt de jonge honden voor op de geweldige hondensport behendigheid. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van de motoriek en de hersenen van puppen en jonge honden enorm goed.

Op vrijdag 20 april geeft Treibball instructeur Gesien Broekhuijsen een workshop Treibball voor beginners en gevorderden. Treibbal is een sport voor jonge en oude, grote en kleine honden en honden met lichamelijke beperkingen. Hierbij leert de hond een grote skippyball richting een doel te sturen.

Op zaterdag 30 juni aanstaande viert Happy Tails haar 15-jarig jubileum met een open dag en een receptie. Op 1 maart dit jaar bestond de hondenschool precies 15 jaar en dat wil het enthousiaste instructeursteam niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Tijdens de open dag worden er allerlei demonstraties gegeven (puppen, treibball, dogdance, dog frisbee, behendigheid, G & G) en kan er door bezoekers en hun honden “gesnuffeld” worden aan de diverse hondensporten. Er worden workshops gegeven, er zijn allerlei gezellige kramen en de beroemde goochelaar Magic John komt goochelen en hondenballonnen maken. Meer informatie is te vinden op www.happytails.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.