Home / archiefcentraal / gemeente rond de tafel met zorgaanbieders

gemeente rond de tafel met zorgaanbieders

Gemeente Dalfsen houdt een rondetafelbijeenkomst voor zorgaanbieders op donderdag 19 april. Tijdens de bijeenkomst staat het kennismaken met elkaar centraal. De gemeente Dalfsen wil kennismaken met zorgaanbieders die zorg leveren aan inwoners van de gemeente Dalfsen en dat heeft alles te maken met de veranderingen binnen de AWBZ, de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.

Vanaf 2013 is de gemeente Dalfsen verantwoordelijk voor de functie Begeleiding. Begeleiding is het geheel van activiteiten voor cliënten met matige of ernstige beperkingen, die zonder deze begeleiding de kans lopen dat ze in een instelling terecht komen of verwaarloosd raken. Deze activiteit valt nu nog onder de AWBZ en wordt ondergebracht in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit heeft de nodige gevolgen voor de cliënten, de gemeente en voor de diverse zorgleveranciers.

Gemeente Dalfsen komt graag in contact met de verschillende zorgaanbieders om met hen van gedachten te wisselen over hoe deze ontwikkeling gezamenlijk in goede banen geleid kan worden. Ook wil de gemeente inventariseren waar kansen en aandachtspunten liggen. Dat kan alleen door op tijd met elkaar in gesprek te gaan en elkaar op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen.

Daarom houdt de gemeente Dalfsen op 19 april 2012 de rondetafelbijeenkomst DALFSEN ONTMOET! voor zorgaanbieders. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal in het gemeentehuis van Dalfsen. Het thema is kennismaken.

De gemeente Dalfsen heeft al veel zorgaanbieders aangeschreven. De verwachting is dat nog niet iedere zorgaanbieder die zorg levert aan een inwoner van Dalfsen een uitnodiging heeft ontvangen. Als dit van toepassing is, dan kan de zorgaanbieder zich nog tot uiterlijk 5 april 2012 per e-mail aanmelden via a.sloot@dalfsen.nl.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.