Home / archiefcentraal / fietstocht beleef dalfsen op tweede paasdag

fietstocht beleef dalfsen op tweede paasdag

Beleef Dalfsen.nl organiseert weer de traditionele fietstocht op tweede Paasdag. De tocht gaat dit keer vanaf het museum Palthehof in Nieuwleusen in oostelijke richting via Vinkenbuurt naar Witharen (gemeente Ommen). Daarna gaat het via de Oude Woestendijk , de oever van de Vecht en het Dalfser Veld weer richting Nieuwleusen.

Onderweg passeert men een zevental routeobjecten, waarover aan de hand van foto’s nadere informatie wordt verstrekt. Al fietsend krijgt u een indruk van het steeds wisselende landschap. Langs bospaden en oude klinkerwegen maakt het schitterende Vechtdal het volgende moment plaats voor het door ruilverkaveling veranderde landschap met rechte verkavelingswegen. Dat is juist één van de doeleinden van “BeleefDalfsen.nl” om de omgeving nog beter te leren kennen en waarderen.

BeleefDalfsen.nl heeft op haar website nog vele fiets- en wandelroutes door de gemeente Dalfsen en omgeving met informatie over interessante plekken en objecten. Deze zijn gratis te downloaden.

Routebeschrijvingen kunnen, tussen 10.00 en 14.00 uur gratis worden afgehaald bij Museum Palthehof, Westeinde 3 te Nieuwleusen. Daarnaast zijn ook routebeschrijvingen af te halen bij Restaurant Het Roode Hert, Hessenweg 41 in Dalfsen.

Op vertoon van de routebeschrijving, kunnen deelnemers aan de fietstocht vanaf 13.30 uur voor een gereduceerd tarief van € 1,50 een kijkje nemen in het museum.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.