Home / archiefcentraal / enorme vangst in drugsonderzoek

enorme vangst in drugsonderzoek

De politie heeft de afgelopen maanden meerdere personen aangehouden voor de handel, het kweken en het in bezit hebben van verdovende middelen. Daarnaast werden er verdovende middelen, geld, auto’s en (on)roerend goed in beslag genomen.

Een 45-jarige Zwollenaar werd op 15 november 2011 aangehouden. De man wordt verdacht van handel en het voorhanden hebben van verdovende middelen. Ook een 84-jarige plaatsgenoot en een 38-jarige inwoner van Budel werden diezelfde dag aangehouden.

De 84-jarige man werd de volgende dag weer in vrijheid gesteld. Op 15 februari werd een 44-jarige inwoonster van Zwolle aangehouden. De vrouw wordt eveneens verdacht van handel in verdovende middelen. Tegen de verdachten werd tevens een financieel onderzoek ingesteld.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden ruim 3000 stekken, 21,5 kilo hennep en 1350 kant-en-klare joints in beslag genomen. Ook werden er meerdere luxe auto’s, geld, onroerend goed en audiovisuele apparatuur in beslag genomen. In totaal werd er voor enkele miljoenen euro’s beslag gelegd. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of deze goederen met crimineel geld zijn verworven.

De dag na de aanhouding van de verdachten werden vier hennepkwekerijen in Zwolle, Nieuwleusen en Dalfsen ontmanteld. Hierbij werden ruim 700 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. Bij alle kwekerijen was spraken van diefstal van de stroom. De eigenaren van de kwekerijen werden eveneens aangehouden.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.