Home / archiefcentraal / een treetje hoger met krepla trappen

een treetje hoger met krepla trappen

Of het nu gaat om trappen van staal, rvs of glas, balustrades of luifels op maat, bij Krepla Trappen draaien ze er hun hand niet voor om. Om hun klanten nog beter te kunnen bedienen, verwisselde het Ommer trappenbedrijf onlangs haar oude locatie in het Havengebied voor een modern bedrijfspand op bedrijventerrein De Rotbrink. Op 30 maart wordt de nieuwe vestiging officieel geopend en is er open huis voor belangstellenden uit de omgeving.

Werden trappen jarenlang vooral beschouwd als een nuttig gebruiksvoorwerp en sluitpost op de begroting, tegenwoordig zien steeds meer ondernemers en particulieren de trap als sieraad voor een bedrijf of woning. De tijd dat alle trappen op elkaar leken, is allang voorbij. Wie de portofolio van Krepla Trappen bekijkt, staat verbaasd over de mogelijkheden op dit gebied. Strakke trappen van rvs in combinatie met hout, natuursteen en glas, sierlijke wenteltrappen, stoere stalen exemplaren of juist klassieke trappen in de landelijke stijl, bij Krepla Trappen kan het allemaal.

“Wij ontwerpen eventueel in samenwerking met de architect, produceren en monteren alle trappen zelf”, vertelt mede-eigenaar Ab Plaggenmarsch. “Doordat bij ons de lijnen kort zijn, kunnen wij snel schakelen en inspelen op de wensen van onze klanten. En wat als erg prettig wordt ervaren: onze opdrachtgevers hebben te maken met één aanspreekpunt, met wie ze het hele traject doorlopen.” Voorbeelden van Krepla’s trappen zijn te zien binnen prestigieuze projecten zoals de nieuwe Isala Klinieken en het gerechtsgebouw in Zwolle, het Stadhuis in Lelystad, de schouwburg in Sneek en alle Cool Cat-filialen in ons land. Maar ook voor de particuliere markt levert het bedrijf maatwerk.

Krepla Trappen is door Kenteq aangewezen als Erkend Leerbedrijf in de metaalbranche. Volgens Plaggenmarsch is scholing heel belangrijk. “Het wordt steeds moeilijker om goede, gespecialiseerde vakmensen te vinden. Daarom besteden wij zelf veel tijd aan opleiding en hebben we ons pand ter beschikking gesteld aan Centrum Lasopleiding Ommen (CLO). Zij geven hier iedere dinsdagavond cursussen in het MIG/MAG, TIG en elektrisch lassen voor medewerkers uit de metaalsector.”

Vijf maanden geleden verhuisde Krepla Trappen vanaf de Haven Oost naar een nieuw en modern pand op het Ommer bedrijventerrein de Rotbrink. Het gebouw is ingericht volgens de laatste eisen. “We hebben meer ruimte, een betere logistiek, een sterkere afzuiging en beschikken over aparte ruimtes voor het verwerken van verschillende metaalsoorten”, aldus Plaggenmarsch. “Tegelijkertijd met de verhuizing hebben we ook een nieuw logo gekregen en onze naam veranderd van Krepla Metaal in Krepla Trappen.”

Het pand op wordt op 30 maart officieel geopend door de vaders van de twee eigenaren Jan Kremer en Ab Plaggenmarsch. Aansluitend daarop wordt van 16.30 tot 22.00 uur open huis gehouden. Jongeren en belangstellenden die in de toekomst opgeleid willen worden in de metaalsector, krijgen tijdens deze open dag de gelegenheid om het MIG/MAG en TIG lassen uit te proberen. Meer info via www.krepla.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.