duo tiz nix naar theater de carrousel

Duo Tiz’nix, bestaande uit Herman Hutten en Henk de Lange, komt op woensdag 15 maart naar Theater de Carrousel. Met veel plezier verzorgen ze als vrijwilligers muzikale avondjes voor ouderen en trakteren de bewoners op nostalgische, nederlandstalige liedjes. Om deze mensen ook eens een avondje uit te gunnen is het idee voor een theaterprogramma ontstaan.

Herman: “Met onze avondjes in de ouderencentra bereiken we normaal gesproken alleen de bewoners. We willen graag meer ouderen bereiken, ook de mensen die nog zelfstandig thuis wonen. Want voor de ouderen wordt er eigenlijk niet zo gek veel georganiseerd. Vandaar ons idee voor een theateravond, afgestemd op 50-plussers, onder begeleiding van hun ouders”.

Het duo is daarna druk aan de slag gegaan om het idee vorm te geven. Theater de Carrousel in Ommen heeft het duo vastgelegd voor woensdag 15 maart. Henk: “Het blijft voor ons gewoon vrijwilligerswerk. Maar in het theater wil je natuurlijk wel iets extra’s brengen”. Die extra muzikale inbreng heeft Duo Tiz’nix gevonden in Henk Ruiter uit Ommen, alleskunner op piano en accordeon.

Met deze topmuzikant hebben Herman en Henk een afwisselend programma samengesteld. Gezellige, nederlandstalige liedjes met een hoog meezinggehalte voeren de boventoon. Deze worden afgewisseld met komische, sfeervolle en herkenbare liedjes in de streektaal. Herman: “We hebben een aantal liedjes van Ede Staal vertaald in de onze eigen streektaal. Die liedjes zijn nog steeds razend populair en niet alleen in Groningen. De eigen streektaal-versies met een nieuw arrangement krijgen een mooi plaatsje in het programma. Alles wordt live gezongen en gespeeld, dus geen ingeblikte muziek uit een doosje”.

“Op 15 maart willen we vooral een gezellig avondje organiseren”, zegt De Lange. “Herkenbare liedjes de je graag meezingt en een hoop plezier.” “We praten de nummers aan elkaar met een grap en een grol en alles in het dialect”, vertelt Hutten. “Het zou leuk zijn als “kinderen” hun bejaarde ouders zo’n avondje uit cadeau geven. Zo komen ze er nog eens uit en hebben samen met hun kinderen een gezellige avond. De kosten mogen geen probleem zijn want de Carrousel heeft de entreeprijs laag weten te houden.”

Voor meer informatie kun je op www.theatercarrousel.nl en www.duotiznix.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.