drie top tien noteringen voor atb team

De mountainbikers van ATB-Team Lemelerveld zijn dit seizoen uitstekend begonnen. Jeroen Wessel, Rick Oosterlaar en Rob van der Heijden finishten alle drie in de top 10.

In Assen werd de eerste nationale mountainbikewedstrijd van seizoen 2012 verreden. Het parcours rondom de Baggelhuizerplas in Assen lag er razend snel bij. Single-tracks met korte steile klimmetjes en lange rechte stukken wisselden elkaar af.

De wedstrijd voor Amateurs werd op zaterdagmiddag verreden. Rick Oosterlaar en Jeroen Wessel stonden hier aan het vertrek. De eerste ronde reed het peloton als een langgerekt lint over het parcours. Jeroen kwam na één ronde op kop door en Rick volgde kort hierachter ook ruim bij de eerste tien. Na verloop van tijd wist een kopgroep zich af te scheiden van de rest. Rick en Jeroen reden in een achtervolgende groep van vijf man voor plek vijf. In de laatste kilometer reed Jeroen weg uit de groep en trok met een kleine voorsprong de vijfde plaats naar zich toe. Rick sprintte kort hierachter naar plek zeven.

Op zondag stond de wedstrijd voor Masters en Elite/Beloften op het programma. Dienand Broekhuis vertrok goed bij de masters en reed lang mee in de top tien. In de laatste paar ronden moest hij toch een aantal plaatsen toegeven. Dienand finishte als dertiende.

’s Middags werd de wedstrijd voor Elite/Beloften heren verreden. Mark en Rob van der Heijden stonden hier aan de start. Al vroeg in de wedstrijd reed een tweetal weg. Hierachter reed een negen man tellende groep in de achtervolging, waaronder Rob. Naar gelang de wedstrijd vorderde viel de groep uiteen. Rob finishte uiteindelijk keurig als negende. Mark kende een moeizaam begin van de wedstrijd maar herpakte zich na ongeveer half koers. Hij schoof nog een aantal plaatsen op en kwam als negentiende over de eindstreep.

Volgend weekend wordt in Berlicum op een nieuw parcours de tweede nationale wedstrijd verreden. Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.