Home / archiefcentraal / dictee fanaten in de strijd

dictee fanaten in de strijd

Binnenkort kunnen dictee fanaten in Ommen zich weer flink uitleven! Op dinsdag 13 maart wordt namelijk het Junior Dictee Ommen gehouden, in het gemeentehuis aan de Chevalleraustraat. Dertien leerlingen van zeven basisscholen gaan de strijd aan om de titel ‘Kampioen Junior Dictee Ommen’ op zich te krijgen.

Het Junior Dictee is te vergelijken met ‘Het groot dictee der Nederlandse Taal’. Er wordt een dictee voorgelezen, de kinderen schrijven de zinnen op en degene die de minste fouten maakt mag zich kampioen noemen.

Het dictee, dat geschreven is door Reinder Lanjouw, wordt voorgelezen door wethouder Ko Scheele die ook de prijzen uit zal reiken. Een deskundige jury ziet erop toe dat alles volgens de regels verloopt. De winnaar en de nummer twee gaan door naar het Junior Dictee Overijssel dat op 17 april in Nijverdal plaatsvindt.

De kandidaten van het Junior Dictee van dit jaar zijn: Fleur Nijenhuis en Tijl Bleumink van OBS Dennenkamp, Victor Goossens en Benthe Kraaijvanger van OBS Nieuwe Brug, Rachel Merjenburgh en Jarno Vogelzang van de Guido de Bresschool, Talitha Swets en Sanne Hirink van CBS Hoogengraven, Lotte Hakkert en Lorenzo Honer van de RKBS St. Bernardus, Anwar Boussajra en Fleur Nij Bijvank van OBS Het Palet en Merle Flim van CBS Ichthus uit Lemele.

De wedstrijd begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. De winnende school mag een ware wisselbokaal in ontvangst nemen! Het Junior Dictee Ommen is een activiteit van Bibliotheek Ommen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.