deltion rallyteam start rallyseizoen voortvarend

Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car en Nissan 350Z aan de start van de Tank S Rally in Emmeloord. Routiniers Eric Bolhaar en Gert Kamphuis zijn vijfde in het algemeen klassement geëindigd. KNAF Talent First rijder Kevin Kooijman en navigator Hans van Goor werden vijftiende algemeen en derde in de BIOMCN 350Z Challenge.

De Tank S rally staat al jaren als eerste wedstrijd op het programma van het Open Nederlands Rallykampioenschap. De wedstrijd is voor beide equipes van het Deltion Rallyteam prima verlopen. Bolhaar: “Vrijdagavond hebben we door een remfout kostbare seconden laten liggen, die we later niet meer konden goedmaken. Tijdens de laatste proef hebben we gelukkig nog net de vijfde plek weten te bemachtigen.”

Kooijman/ van Goor kwamen voor het eerst uit in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam. Kooijman: “We hebben vanaf proef één het tempo van alle Nissans en World Rally Car rijder Timo van der Marel kunnen volgen.” Zaterdagavond begon de Nissan 350Z minder te lopen. Kooijman: “Door deze problemen verloor ik de concentratie en raakte een stoeprand. Het gevolg was een kromme draagarm.” Uiteindelijk hebben ze ondanks deze vertraging toch nog de derde plaats in de BIOMCN 350Z Challenge weten te bemachtigen.

De Chevrolet Kalos kwam nog niet in actie tijdens de Tank S Rally. Deltion gaat dit voorjaar namelijk samen de KNAF Talent First op zoek naar een jonge en talentvolle rijder voor deze auto. Binnenkort vinden er twee selectiedagen plaats, waarop twee rijders worden geselecteerd. In een meerdaagse rallycursus mogen de twee onderling uit gaan maken wie een volledig opleidingstraject inclusief begeleiding van KNAF Talent First aangeboden krijgt en vijf (short) rally’s in de Chevrolet Kalos rijdt. Hij of zij maakt het jaar erop kans om plaats te nemen in de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.knaf.nl.

De technische ondersteuning werd verzorgd door de studenten uit de Autosportklas 2012. In deze klas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek die naast hun opleiding kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport. “Ondanks dat het de eerste rally voor het de klas was verliep alles super. De studenten zijn goed ingewerkt door de studenten uit de Autosportklas 2011,” aldus Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Schutte Informatisering, Aldiver accent op werk en leerbanen, Kroes Autoschadeherstelbedrijf, Securitas, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN en Delta Press. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de autosportklas staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#Deltionrally).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.