Home / archiefcentraal / dedemsvaart sterk in aboostvoetbalquiz

dedemsvaart sterk in aboostvoetbalquiz

Dedemsvaart heeft dinsdagavond 27 maart korte metten gemaakt met Be Quick in de strijd om de ABOost voetbalquiz. In deze quiz – georganiseerd door RTV Oost in samenwerking met AB Oost – is men op zoek naar het team uit Overijssel met de meeste kennis van de voetbalfeitjes.

Het team van Dedemsvaart dat bestaat uit Kris van der Aar, Werner Hogenkamp en Thijs Iliohan bleek uiteindelijk een maatje te groot voor de gastheren uit Zwolle. Door dit resultaat is Dedemsvaart geplaatst voor de kwartfinale op maandag 16 april. Vooral Kris van der Aar (12 jaar) maakte veel indruk in Zwolle met zijn kennis van de feitjes.

De avond begon met een ronde ‘petje op, petje af’ en dat werd direct een prooi voor een Dedemsvaarter. Supporter en bestuurslid Harmen Koiter was de gevierde man en hij mocht zodoende een tas met inhoud ontvangen van presentator Bert van Losser. Na deze ontspannen opening was het tijd voor het echte werk. De jonge Kris van der Aar mocht het spits afbijten en deed dit voortreffelijk. Hij scoorde direct punten door de eerste vragen goed te beantwoorden en hij nam zo een voorsprong op zijn tegenstander Cas Duiker. Deze was zo van slag door het geweld van Kris, dat hij er totaal niet aan de pas kwam en na vijftien vragen won Kris met afgetekende cijfers: 5-2

Daarna was het de beurt aan de senioren. Hier stond Thijs Iliohan in het strijdperk, zijn directe tegenstander was Arthur van Tongeren. Na een aarzelende opening, kwam Thijs als een echte diesel op gang en boekte een solide 10-3 overwinning op de Zwollenaar. Direct na de ronde van de senioren was het tijd voor een kleine pauze.

Met een geruststellende 6-0 voorsprong mocht Werner Hogenkamp het proberen om Dedemsvaart op negen punten te zetten en daarmee plaatsing voor de volgende ronde veilig te stellen. Die taak volbracht hij glansrijk. Een combinatie van zijn kennis en snelheid maakte van zijn directe tegenstander Alle Boessenkool een gewillige prooi. Met duidelijke 7-2 cijfers gingen ook deze punten naar de formatie uit Dedemsvaart.

Tot slot van de avond was het de beurt aan beide teams om het tegen elkaar op te nemen. Dat er naast individuele kwaliteit ook een echt team staat, werd duidelijk tijdens deze ronde. Door snel drukken en de parate kennis werd Be Quick ook in deze ronde verslagen. 11-2 was uiteindelijk de stand in deze ronde. Vooral het antwoord van Kris van der Aar op de vraag wie de opvolger van Rinus Michels was na het gewonnen EK van 1988 maakte diepe indruk op de aanwezige toeschouwers in de kantine. Zonder blikken of blozen gaf hij het juiste antwoord: Thijs Libregts.

Na de teamronde was het tijd voor een interview met alle kandidaten door presentator Bert van Losser. Deze werden opgenomen door de camera, dus waarschijnlijk zullen er nog flitsen van te zien zijn op RTV Oost. Vandaag, 27 maart, zal er geloot gaan worden voor de kwartfinale. Wat al wel zeker is, dat Dedemsvaart die zal gaan spelen op maandag 16 april in het nieuwe theater van Landstede en dat deze later integraal door RTV Oost op televisie wordt uitgezonden.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.