Home / archiefcentraal / dedemsvaart boekt zege op neo borne 3 2

dedemsvaart boekt zege op neo borne 3 2

Dedemsvaart heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de top van de 4e klasse B. De thuiswedstrijd tegen NEO leverde een nipte overwinning op. Zwaarbevochten was het zeker. In de slotfase dreigde de ploeg enkele malen kopje onder te gaan. Doordat Wierden wederom verloor blijft het uitermate spannend in de bovenste regionen.

Voor trainer Wijsman was het voor aanvang wederom puzzelen geblazen. Abbes en Brouwer waren niet ongeschonden uit de trainingsweek gekomen en werden vervangen door Van de Belt en Ebbers. De A-junioren Rozendal en Dekker namen plaats op de bank. Ook topscorer van vorig seizoen, Reamon Knol,was weer terug op de bank. Na een blessure van zes maanden, begint hij weer wedstrijdfit te worden.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Ruben Klinkenberg. Klinkenberg die ditmaal als linksback stond opgesteld, kwam goed voor keeper Lohuis bij een corner en mikte maar net naast. In de openingsfase lag er vooral veel ruimte aan de zijkanten bij Tupamahu en Pater. Tot echte dreiging leidde dat niet.

Na ongeveer twintig minuten kwam NEO voor het eerst bij het doel van Van de Belt en dat leverde direct een doelpunt op. Steven Zonder plaatste de bal in het volle strafschopgebied, daar nam Pascal van Berkum de bal goed mee en zette topscorer Marco Hanste alleen voor het doel. Hij tikte bekwaam binnen.

Gelukkig liet Dedemsvaart zich niet van de wijs brengen en binnen een tijdsbestek van drie minuten was de wedstrijd geheel omgedraaid. Eerst tastte doelman Lohuis van NEO mis uit een hoekschop van Tupamahu en daar profiteerde Jan Bezoen dankbaar van. Hij kopte knap raak voor de gelijkmaker. Enkele minuten later was wederom Jan Bezoen de gevierde man. Guido van Zijl werd goed de diepte ingestuurd door Van Bree. In eerste instantie stuitte hij op Lohuis, alleen in de rebound was hij niet zelfzuchtig en bediende Bezoen op maat. Voor de topschutter was het toen een koud kunstje om zijn veertiende doelpunt te noteren.

Tien minuten voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Soner maakte Dedemsvaart zelfs nog een derde treffer. Bezoen ontsnapte aan de buitenspelval en kon alleen af op doelman Lohuis. Die was de sterkste in het een – tegen – een duel, maar gelukkig voor Dedemsvaart ketste de terugrollende bal precies voor de voeten van de attent meegelopen Patrick Pater. Hij schoof koeltjes binnen.

Direct na de pauze had Dedemsvaart het duel definitief kunnen beslissen. In de eerste vijf minuten kreeg het enkele prima mogelijkheden. Eerst was het Dilan van Bree, die na een knappe actie net naast schoot. En daarna was het Patrick Pater die rakelings overschoot.

Vanaf de zestigste minuut nam NEO het heft in handen en was het enkele malen erg gevaarlijk. De grootste mogelijkheid kwam vanaf de strafschopstip toen routinier Slootheer aan mocht leggen. Gelukkig voorkwam Van de Belt met een katachtige reflex dat NEO de aansluitingstreffer maakte.

Dedemsvaart kwam in deze fase bijna niet onder de druk van NEO uit en de 3-2 kon dan ook niet uitblijven. Lars Perik rondde een prima aanval meer dan bekwaam af. In de slotfase was het enkele malen billenknijpen geblazen voor Dedemsvaart. Gelukkig konden de drie punten over de eindstreep getrokken worden.

Doordat koploper Wierden toch wel verrassend verloor van Zenderen Vooruit heeft Dedemsvaart het in eigen hand om volgende week koploper te worden. Dan moet wel de zware uitwedstrijd met Saasveldia winnend afgesloten worden. Ook Borne staat nu nog een plaats boven ons, dus het blijft erg spannend in de top van de ranglijst.

Opstelling Dedemsvaart: Van de Belt; Peters, Poppen, Kroes, Klinkenberg; Ebbers, Tupamahu, Van Zijl, Pater; Van Bree en Bezoen.

Lees ook

Overijsselse Golfkampioenschappen in Ommen groot succes

OMMEN – Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden 3 oktober de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. Door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.