Home / archiefcentraal / de zaaier viert nationale boomfeestdag

de zaaier viert nationale boomfeestdag

De leerlingen van groep 8 van CBS De Zaaier uit Nieuwleusen doen op 21 maart mee aan de Nationale Boomfeestdag. Aan de Bosmansweg in Nieuwleusen, tegenover het oude evenemententerrein, worden bomen en struiken geplant.

Dit jaar is het de 56e keer dat de Nationale Boomfeestdag wordt georganiseerd. Het thema is ‘Bomen (be)leven’. Bomen zorgen voor leven, zonder bomen is er geen leven op aarde. Het verhaal over de schone lucht is meer dan bekend en wordt het meest genoemd door kinderen als ze gevraagd worden naar het belang van Bomen.

Bomen in steden zorgen ervoor dat mensen zich lekkerder en gezonder voelen. Bomen zijn namelijk belangrijk voor een goede biodiversiteit en biodiversiteit zorgt op haar beurt voor onze gezondheid. Wanneer deze wordt aangetast, wordt het leven van mens, dier en plant bedreigd. Denk bijvoorbeeld aan fruitbomen en andere bloem- en vruchtdragende bomen: belangrijk voor de bij, maar ook voor vogels.

Bomen hebben een grote belevingswaarde. Ze roepen emotie op: denk maar eens aan de commotie

rondom de Anne Frankboom. Grote bomen zijn indrukwekkend om te zien, maar ook aan jonge bomen

wordt al plezier beleefd. Wanneer kinderen hun eigen boom planten, weten ze na jaren te vertellen waar hun boom staat.

Dit jaar nemen de kinderen uit groep 8 van CBS de Zaaier uit Nieuwleusen deel aan de Boomfeestdag. Er

worden bomen en struiken geplant aan de Bosmansweg. Om 10:30 uur verzamelen de kinderen zich bij de plantplaats. Daar houdt wethouder Agricola een welkomstwoord. Vervolgens worden de bomen geplant. Om ongeveer 11.45 uur keren de leerlingen voorzien van een attentie terug naar school.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.