de sukerbiet terug in lemelerveld

Wim Spijkerman en wethouder Maurits von Martels verrichtten donderdagavond de officiële onthulling van een nieuw kunstwerk voor Lemelerveld. Het ging om een suikerbiet van roestvrijstaal, een duidelijke link naar de suikerbietenfabriek en de NIJL die aan de basis stonden van het dorp. Daarmee is de suikerbiet, of liever gezegd de sukerbiet, teruggekeerd in het dorp.

Het kunstwerk, vervaardigd door de eerdergenoemde Wim Spijkerman, werd aangeboden door de Ondernemers Vereniging Lemelerveld. Dit in het kader van de open bedrijvendagen die vandaag, zaterdag en zondag nog plaatsvinden in het dorp. Vele tientallen bedrijven hebben hun deuren geopend voor het publiek. Het kunstwerk staat op dit moment nog op het Kroonplein, maar aangezien de gemeente Dalfsen al jaren geleden heeft toegezegd voor een nieuwe invulling van dat plein te zorgen, is het mogelijk dat het in de toekomst verhuist naar een andere locatie.

Von Martels beloofde de aanwezigen dat de gemeente binnen ‘afzienbare’ tijd aan de slag gaat met het plein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.