Home / archiefcentraal / de nieuwe ijstijd op de planken

de nieuwe ijstijd op de planken

Sommigen zullen het boek kennen; anderen niet. De Nieuwe IJstijd is een boek van Marten Toonder en is binnenkort te bewonderen als theatervoorstelling! Theaterproducent OpusOne bewerkte dit boek tot een muzikaal stripverhaal. Dit is zondag 18 maart om 15.00 uur te bewonderen in Theater Carrousel in Ommen.

De kwade genius Professor Sickbock manipuleert de as van de aarde uit pure hebzucht en ambitie. Het klimaat verandert: ijsvlaktes smelten, tropische wateren bevriezen. De onbewoonde wereld wordt bewoonbaar, de bewoonde wereld onbewoonbaar. De wereld staat op z’n kop. Maar dan verschijnen Ollie B. Bommel en Tom Poes in beeld. Een ijzingwekkend avontuur begint…

De rollen van Ollie B. Bommel en Tom Poes worden gespeeld door respectievelijk Roberto de Groot (Cats, Evita) en Suzan Seegers (finaliste van Op zoek naar Evita en bekroond met een Musical Award voor haar rol als Kleine Eefje in Urinetown). Het nieuwe musicaltalent Yoran de Bont (Urinetown) geeft gestalte aan ondermeer Professor Sickbock.

Voor meer informatie over dit theaterstuk en de volledige speellijst kun je terecht op www.bommelmusical.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.