dassen aan de slag op de meulenhorst

Als na ruim drie uur klussen de verfrollers en –kwasten worden opgeborgen, is Tineke van Gerner van Zorgboerderij de Meulenhorst verheugd met het resultaat. “Geweldig! Ik had niet verwacht dat het al zover klaar zou zijn! Ik ging er vanuit, dat ongeveer de helft af zou zijn. Je kunt wel zien dat jullie allemaal ondernemers zijn: jullie weten echt van aanpakken!”

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt gesponsord door het Oranjefonds, dat 1,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor bv. materiaal dat nodig is bij de uitvoering van een klus, zoals in dit geval verf en verfbenodigdheden.

In het kader van NL doet waren ’s morgens leden van BNI de Das, het business-ontbijtnetwerk in Ommen dat elke donderdagochtend bij elkaar komt, plus bestuursleden van Stichting de Vrienden van Zorgboerderij de Meulenhorst gearriveerd. Na een korte voorstelronde met koffie en koeken en uitleg door Tineke van Gerner over de werkzaamheden gingen zo’n twaalf klussers aan de slag om de wanden en plafonds van de nieuwe ruimte te sausen.

Niet het moeilijkste werk, maar wel arbeidsintensief. Eerst werden kozijnen en schoonmetselwerk afgeplakt, daarna konden de schilders-voor-een-dag zich uitleven. In recordtempo kregen de wanden een fris aanzien. Marianne Blekkenhorst eigenaresse van de Meulenhorst en ijsmaakster: “Leuk om te zien, dat zo’n gemêleerd gezelschap zakenlui zich zo wil inzetten voor de Zorgboerderij. Je kunt zien, dat er teamspirit is. Er is in een paar uur tijd veel gedaan. Daar gaat voor ons weer een boost vanuit: nog even doorzetten en alles is klaar.”

Henk Buitelaar, bestuurlid van de Stichting, laat weten dat hij blij is met de inzet van de Dassen, maar zeker ook met het resultaat: “Ondanks dat er veel gelachen werd en het heel gezellig was, is er keihard gewerkt.” Hij laat weten dat de Stichting donateurs wil werven om deelnemers van Zorgboerderij de Meulenhorst bv. cursussen te kunnen laten volgen en er speciaal gereedschap aangeschaft kan worden.

Op 21 april is er een open dag op de Meulenhorst en de verwachting is, dat ook de nieuwe ruimte voor de zorgboerderij en de bezoekersruimte dan helemaal klaar is. De Dassen hebben er in elk geval hun steentje aan bij gedragen…

Dook van Gils

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.