Home / archiefcentraal / dalfsen helpt oost europa haalt 33842 euro op

dalfsen helpt oost europa haalt 33842 euro op

“Juist in een tijd van recessie is het hartverwarmend om te mogen constateren dat de bevolking nog steeds gul geeft,” aldus voorzitter Jan Maters.

Maters prijst de inzet van de vele vrijwilligers. “Dankzij hun inzet konden we weer heel veel mensen bereiken en door de gulle giften kunnen we het humanitaire werk in 2012 voortzetten. Eind maart zal het eerste transport van dit jaar weer plaats vinden.”

Het transport zal bestaan uit twee vrachtwagencombinaties, die beschikbaar zijn gesteld door de firma DASKO en de firma Boudewijn. Met dit eerste transport zullen 2000 voedselpakketten, kleding, schoeisel, dekens, bedden, rolstoelen en rollators meegaan.

Ook een grote hoeveelheid aan keukenmateriaal, beschikbaar gesteld door het Ministerie van Defensie en gedemonteerd door vrijwilligers, gaat mee. Met behulp van de Stichting en lokale personen zal dit materiaal worden geplaatst in het ziekenhuis en de gaarkeuken van de gemeente Dej. Ook is een deel bestemd voor het psychiatrisch ziekenhuis te Catcau. Kleding, bedden, schoenen, dekens, rollators, enzovoort blijven volgens Maters zeer welkom.

Elke woensdagmorgen kunnen de goederen tussen 9.00 uur en 12.00 uur ingeleverd worden in de kelder onder het oude gemeentehuis. Indien u een gift wilt doneren, dan kunt u dit doen op rekening nummer 3128.97.219 van de Rabobank te Dalfsen ten behoeve van ‘Stichting Dalfsen helpt Oost-Europa’.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.